1.400 de şefuleţi PNL, demişi

1.400 de şefuleţi PNL, demişi

Liderii PNL au decis, ieri, să sancţioneze organizaţiile judeţene şi locale care au luat sub 10% la euroalegeri.

Sub acest prag s-au clasat trei organizaţii judeţene - Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa şi Neamţ, ale căror conduceri au fost dizolvate, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, la finalul şedinţei de ieri a Consiliului Naţional Executiv. Pe de altă parte, sub procentul de 10% s-au situat şi 1.400 de organizaţii orăşeneşti sau comunale, după cum a afirmat prim-vicepreşedintele partidului Ludovic Orban.

“Este cea mai hotărâtă măsură luată de la înfiinţarea PNL în vederea relansării activităţii electorale. E obligaţia noas tră faţă de toţi primarii liberali şi preşedinţii de organizaţii locale care obţin sistematic performanţă electorală şi sunt traşi în jos de filiale locale care nu au performanţe”, a fost explicaţia lui Orban. Analiza filialelor sub 14 la sută În următoarele două săptămâni, conducerea centrală a partidului mai are de rezolvat o problemă delicată: situaţia a 21 de conduceri ale unor organizaţii judeţene care s-au situat între 10% şi 14,5%, media naţională a partidului. Activitatea acestora va fi analizată “de la caz la caz” de o comisie formată din Crin Antonescu, Ludovic Orban, secretarul general Radu Stroe plus vicepreşedintele care se ocupă de zona respectivă.

După două săptămâni, aceştia vor propune Consiliului câte o soluţie pentru fiecare judeţ, mergând până la dizolvarea conducerilor judeţene. “Sunt situaţii diferite, care nu reclamă acelaşi timp de tratament”, a susţinut Antonescu. Tăriceanu jură că nu vrea scaunul nimănui După ce săptămâna trecută arătat cu degetul către actuala conducere a partidului pentru rezultatul slab la euroalegeri, fostul şef al PNL Călin Popescu-Tăriceanu a ieşit din nou la rampă susţinând că nu vrea să se bată cu noii lideri ai liberalilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Regretul meu cel mai mare este că unii colegi liberali nu au înţeles că scrisoarea mea nu este un semnal negativ pentru ei, că nu au de ce să-şi simtă scaunele ameninţate - cel puţin nu de către mine. Unii se gândesc că aş acţiona la fel cum ar face-o ei într-o situaţie similară”, a susţinut Tăriceanu, pe blogul personal, într-o addenda la postarea de acum o săptămână.