Evenimentul Zilei > International > 125 de membri ai comunității Transgender vor avea calitatea de observatori la alegerile din Pakistan
125 de membri ai comunității Transgender vor avea calitatea de observatori la alegerile din Pakistan

125 de membri ai comunității Transgender vor avea calitatea de observatori la alegerile din Pakistan

ISLAMABAD: Pentru prima dată în istoria Pakistanului, nu mai puțin de 125 de membri ai comunității transgender vor avea poziția de observatori la diferite secții de votare din Pakistan. Aceștia vor monitoriza transparența și imparțialitatea alegerilor din 25 iulie, potrivit relatărilor presei pakistaneze.

De asemenea, treisprezece membri ai comunității transgender vor candida la alegerile generale viitoare, în diverse localități.
Pregătiți de Trustul pentru Educație Democratică și Responsabilitate, un ONG care vizează educarea cetățenilor și a societăților civile cu privire la drepturile și responsabilitățile lor democratice, observatorii transgender vor fi detașați în Lahore, Islamabad, Karachi și Quetta.
În calitate de observatori electorali, aceștia vor lua act de orice încălcare a drepturilor sau de cazuri de discriminare împotriva grupurilor sociale vulnerabile, în cadrul secțiilor de votare.
Potrivit mai multor studii, persoanele transgender numără cel puțin o jumătate de milion de cetățeni în Pakistan.

Pakistanul va organiza alegeri generale pe date de 25 iulie. Autoritățile guvernamentale sunt îngrijorate de posibilitatea unor atacuri teroriste în timpul reuniunilor electorale, cât și pe perioada desfășurării procesului electoral.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: