Evenimentul Zilei > Politica > Voiculescu se gândeşte să-i lase colegiul său lui Ilie Năstase

Voiculescu se gândeşte să-i lase colegiul său lui Ilie Năstase

Pe 25 mai vor avea loc şi alegeri parţiale pentru şase colegii de parlamentari. Fostul director al TVR Claudiu Săftoiu este interesat de o candidatură la Senat. Liderul PC îl curtează pe Ilie Năstase.

Cea mai atractivă bătălie se va desfăşura probabil în colegiul senatorial 8 Bucureşti, liber după demisia lui Dan Voiculescu din Senat. Alianţa PSD-UNPR-PC este aproape sigură că va câştiga, cu o singură condiţie: să obţină sprijinul lui Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4, unde se află acest colegiu.
Cu Piedone pe afiş
Ca urmare, principala preocupare a alianţei la guvernare este să se asigure că, indiferent cine va fi candidatul, Piedone va apărea alături de acesta pe afişele electorale. Conform unor surse EVZ, Dan Voiculescu se gândea să-l arunce în luptă pe fostul tenismen Ilie Năstase, în numele alianţei PSD-UNPR-PC. Acesta anunţase iniţial că ar putea candida din partea PRM pentru Parlamentul European, dar ieri a declarat că nu mai este interesat. Tot pentru acest colegiu intră în cursă, din partea PNŢCD, Iulian Crăciun, cel mai vizibil contracandidat al lui Voiculescu în 2012 – atunci din partea ARD.
Săftoiu se vrea senator
În Gorj, în colegiul lui Toni Greblă (PSD), numit judecător la CCR, şi-a anunţat candidatura, din partea PNL, Claudiu Săftoiu. „Dacă organizaţia judeţeană a PNL Gorj îmi va propune să candidez, voi accepta. Niciodată nu am ezitat să lupt în linia întâi din punct de vedere politic”, a declarat Săftoiu. Deşi Gorjul este fieful electoral al lui Ponta, PSD nu a anunţat încă un candidat.
În Hunedoara, în colegiul lui Dan Radu Ruşanu, se vor confrunta primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica (PSD), cu Sorin Ştefoni (PNL), fost secretar de stat în Ministerul Muncii. Sorin Ştefoni a fost primarul comunei Densuş.
Succesiunea lui Nicolescu se amână
Executivul ar trebui să organizeze şi alegeri locale parţiale, miza cea mai mare fiind în Argeş, unde preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, a fost declarat incompatibil. Alegerile urma să se organizeze tot la 25 mai, dar premierul Victor Ponta a declarat că ar putea fi amânate pentru luna septembrie.
Organizaţia PSD din judeţ pare prinsă într-un conflict intern pentru desemnarea succesorului lui Nicolescu. La ultimele discuţii din organizaţie, se acceptase ca Florin Tecău, actualul vicepreşedinte al CJ, să preia preşedinţia Consiliului, iar Tudor Pendiuc, primarul oraşului Piteşti, să devină preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. (A contribuit Andreea Udrea)