Felix a putut să murdărească spaţiul public pentru că doi actori importanţi au tratat cu laşitate, incompetenţă şi complicitate atitudinea acestuia.
Sute de ziarişti, din toată ţara, au semnat un protest în care condamnă ferm linşajul executat de cozile de topor pe care le foloseşte Dan Voiculescu. Protestul a fost lansat pe site-ul Revistei 22 de către 150 de ziarişti. Sute de alte persoane au semnat ulterior, în semn de solidaritate cu cei care au fost ţintele campaniei de denigrare de la Antena 3, în special pentru susţinerea jurnalistei Andreea Pora. La acest protest au aderat şi câteva ONG-uri importante din zona activismului civic pentru protejarea libertăţii de exprimare.

 • Peste 160 de jurnalişti PROTESTEAZĂ faţă de PRACTICILE DEGRADANTE DIN PRESĂ, în special GRAVELE DERAPAJE de la Antena 3

Este un moment important în care i se spune răspicat lui Dan Voiculescu că a făcut deja prea multă murdărie în spaţiul public.
Dan Voiculescu şi marionetele lui nu sunt însă principalii vinovaţi pentru exasperarea care a generat acest protest. Când cineva lipsit de bun-simţ este lăsat să arunce în neştire gunoaie pe stradă, vinovat este cel responsabil să combată un astfel de comportament. În cazul Antena 3 există doi mari vinovaţi.
Primul este Consiliul Naţional al Audiovizualului. Există o lege modernă şi foarte eficientă pentru combaterea a tot ceea ce a făcut Dan Voiculescu folosind propria televiziune. Legea nu se aplică din pricina sprijinului politic pe care guvernul Ponta îl acordă condamnatului Dan Voiculescu. Pentru că în CNA sunt doar nişte umili executanţi ai ordinelor de partid, Felix a putut să murdărească spaţiul public după bunul plac. Până acum nu avem nicio măsură a CNA pentru emisiunea în care Andreea Pora a fost ponegrită atât de urât. Este o situaţie care trădează incompetenţa şi servilismul celor care fac parte din CNA. Într-o ţară civilizată li s-ar cere demisia.

 • Citiți mai mult: La linşajul mediatic, EVZ răspunde în numele "Bandei celor 7": "Zâmbiţi, vă rog!"

Membrii CNA nu poartă singuri răspunderea pentru această situaţie. Un actor important, care trebuia să forţeze aplicarea legii, este acea parte a societăţii civile care are ca obiect de activitate monitorizarea şi sesizarea derapajelor din media. Cel mai puternic vector din această zonă este fosta Agenţie de Monitorizare a Presei, actualul ONG ActiveWatch, organizaţie condusă de fostul jurnalist Mircea Toma. Un personaj care s-a umplut de ruşine zilele acestea. ActiveWatch, care s-a remarcat în ultima perioadă prin militantism pe probleme ecologice, a acţionat jalnic.

 • Citiți mai mult: Disperarea lui Voiculescu și ipocrizia șmecherilor de ONG

Dacă în cazul CNA lipsa de reacţie este explicată prin controlul politic, în cazul lui Toma nu există nicio justificare rezonabilă. Teoretic, ActiveWatch nu este o organizaţie înregimentată politic. A tocat sume uriaşe pe tot felul de programe utile într-o astfel de situaţie. Vineri şi sâmbătă, organizaţia lui Toma a transmis că "băsiştii" merită orice porcărie făcută de televiziunea lui Felix şi că nu e treaba lor să intervină. Chiar şi după ce sute de ziarişti au luat atitudine şi s-au solidarizat alte ONG-uri importante, ActiveWatch a rămas cu capul înfipt adânc în nisip. O ruşine.

Citiţi mai mult:

 • Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată
 • Un grup infracţional organizat politic preia controlul total în România
 • Rânjetul lui Ion Iliescu şi argumentele toante ale autorilor hipsteriei de la Pungeşti
 • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
 • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
 • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
 • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
 • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
 • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
 • Un şantier nu vine niciodată singur
 • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
 • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
 • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
 • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII
Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali
Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!

Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

 • Caracatița care înhață România
 • Republica Bananieră România
 • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!

Te-ar putea interesa și: