Evenimentul Zilei > Actualitate > EVZ, linşat mediatic de ziarul lui Felix
EVZ, linşat mediatic de ziarul lui Felix

EVZ, linşat mediatic de ziarul lui Felix

Ziariştii independenţi au reacţionat dur la atacul fără precedent pe care Jurnalul Naţional şi Antena 3 l-au declanşat la adresa celor care susţin orientarea pro-occidentală a României şi independenţa Justiţiei.

Trustul lui Dan Voiculescu a escaladat ieri o nouă treaptă în urcuşul său spre culmile mârşăviei. Încercând să-şi egaleze în ticăloşie surata audiovizuală Antena 3, Jurnalul Naţional a publicat un articol imund cu titlul "Banda celor 7. Propaganda băsistă îmbulinată" , având ca ţintă cinci ziarişti de la Evenimentul zilei, plus Andreea Pora şi Dan Tăpălagă. Textul e o adunătură de epitete scoase din haznalele DEX-ului, înşirate fără sens, conţinut sau măcar umor. Iată câteva mostre:
"Sunt o mână de mercenari care nu au cv-uri profesionale, studiile lor sunt incerte, dar s-au calificat la locul de muncă înghiţind înţelepciune dată cu polonicul din ciorba de scârnăvii preparată de Cotroceni (…) Sunt şapte cu toţi, cu poze, animaţi de opinii din care curge venin, ură, spume ale neputinţei şi lipsei de neuroni. S-au afirmat de-a lungul timpului ca mari sugători de bani care le-au modelat coloana vertebrală spre finanţator (…) Îi vom avea în atenţie pentru că nocivitatea lor a devenit nu doar pestilenţială; virusează şi instituţii credule, ei erijându-se în reprezentanţii «presei libere» (…) Sunt în limba română câteva expresii care pot "picta" "Banda celor 7". Pupincurişti, jagardele, mincinoşi, profitori, trădători, haimanale. Şi tot parcă nu e destul să portretizezi cele mai jalnice produse ale regimului băsist intrat în degringolada finalului de mandat".
Sub acest text, dar semnat "E.V.Z.", urmează pozele "celor şapte", cu următoarele explicaţii: Ion Cristoiu – Consecventu, Robert Turcescu – Muzicuţă, Dan Andronic – Portofel, Dan Tapalagă (sic!) – Macovei, Silviu Sergiu – Tunsu, Oana (sic!) Pora – Chiftea şi Mircea Marian – Bot. Articolul se încheie cu ameninţarea unui serial de dezvăluiri.
Isprava editorială a Jurnalului Naţional a produs reacţii virulente în breasla ziariştilor.
"Pagina de Media" consideră materialul drept un derapaj grav, titrând Turcescu, Cristoiu şi ziariştii EVZ, "executaţi" de Jurnalul Naţional. Ploaie de jigniri pentru "banda celor 7".
SORINA MATEI susţine că Trustul Intact practică un "terorism mediatic". "Vorbim despre afectarea gravă a demnităţii umane, distrugerea imaginii publice, terfelirea reputaţiei profesionale, încălcarea dreptului la apărare şi la liberă exprimare".
ION CRISTOIU îl numeşte pe Mihai Gâdea "predicator cu bulbuci" care "îi ameninţă cu flăcările Iadului pe toţi cei care nu cred în Dumnezeul lui, Dan Voiculescu".
ADRIAN HALPERT remarcă pe ReporterVirtual. ro că articolul din JN aduce aminte de materialele din "Scânteia" care puneau la zid duşmanul de clasă. "Un text ce se vrea spiritual, dar sfârşeşte prin a fi un atac imund, suburban, prost scris şi fără umor, chiar mult sub producţiile României Mari din anii ’90."
ROBERT TURCESCU pe Facebook: "Cum se numeşte ţara în care apar în ziare articole nesemnate în care se anunţă – nici măcar voalat – un moment al răzbunării şi o numărătoare inversă pentru şapte inşi care au «tupeul» să nu stea în poziţie de drepţi în faţa tăvălugului politicomediatic rostogolit de un plagiator şi-un turnator?"
Antena 3 şi Jurnalul Naţional, unelte anti-Justiţie
Antena 3 şi Jurnalul Naţional au fost adevărate unelte de atac şi intimidare la adresa Justiţiei şi a celor care susţineau independenţa acesteia.
● Despre presiunile angajaţilor lui Voiculescu asupra sistemului judiciar s-a vorbit şi în ultimul raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare şi de Verificare. "Comisia a primit numeroase rapoarte privind acte de intimidare sau hărţuire comise împotriva unor persoane care lucrează în instituţii judiciare şi anticorupţie importante, inclusiv ameninţări cu un caracter personal împotriva judecătorilor şi a familiilor acestora şi campanii mediatice de hărţuire", se arată în document.
"Comisia ar dori, de asemenea, să atragă atenţia asupra rolului mijloacelor de informare în masă. Au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă (Crin Antonescu a recunoscut că este vorba de Antena 3- n.a.) care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar".
● Anul trecut, Antena 3 s-a situat pe primul loc al televiziunilor amendate de CNA, în special în urma emisiunilor lui Mihai Gâdea şi Mircea Badea. Postul a primit 18 sancţiuni de la CNA, din care 7 amenzi, a căror valoare totală a fost de 295.000 de lei.
● Emisiunile Antenei 3 au fost reclamate şi la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Fostul preşedinte Oana Schmidt- Hăineală a cerut să-i fie apărată reputaţia profesională. În martie 2013, Inspecţia Judiciară a ajuns la concluzia că "afirmaţiile susţinute în cadrul emisiunii «Sinteza Zilei» din data de 6 ianuarie 2013 reprezintă o deformare evidentă a realităţilor de fapt referitoare la persoana procurorului, a independenţei şi imparţialităţii sale şi au indus, în mod indirect, ideea unei funcţionări anormale şi incorecte a sistemului judiciar".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.