Evenimentul Zilei > International > 10000 de funcționari publici concediați pe motivul că și-ar fi falsificat diplomele de studii
10000 de funcționari publici concediați pe motivul că și-ar fi falsificat diplomele de studii

10000 de funcționari publici concediați pe motivul că și-ar fi falsificat diplomele de studii

Tanzania, Dar es Salaam: O anchetă guvernamentală ce a început în luna octombrie a anului trecut a relevat faptul că anul trecut 9932 de funcționari publici și-au falsificat diplomele de studii.

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a concediat aproape 10000 de funcționari publici vinerea trecută după ce o anchetă guvernamentală a relevat faptul că aceștia și-au falsificat diplomele de studii.

O parte dintre funcționarii concediați sunt acuzați că au prezentat diplome false, în timp ce altă parte dintre ei sunt acuzați de faptul că s-au folosit de diplomele unor rude petru a fi admiși în serviciul public.

Ancheta guvernamentală ce a început în luna octombrie a anului trecut, a relevat faptul că 9932 de persoane și-au falsificat diplomele de studii, aceștia reprezentând aproximativ doua procente din totalul angajaților la stat din țara africană, ce are o populație de peste 45 de milioane de locuitori și o suprafață de aproape patru ori mai mare decât cea a României.

După ce a primit raportul ce arată aceste nereguli, președintele Tanzaniei John Magufuli a declarat că cei gasiți vinovați trebuie să demisioneze , sau riscă sa fie trimiși in judecată, riscând astfel o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare.

"Cele 9932 de persoane care au fost angajate în rândurile funcționarilor publici pe baza unor diplome false, nu își vor primi salariul pe luna aprilie și vor trebui să demisioneze imediat” a declarat președintele Tanzaniei, John Magufuli. El a mai adăugat că posturile astfel vacantate trebuie să fie ocupate de către „persone calificate”, cât de curând posibil, iar presa locală va publica numele celor concediați.

John Magufuli a preluat puterea în Tanzania în anul 2015 și a încercat să abordeze problema corupției endemice ce afectează țara africană. El este acuzat de către membrii opoziției că încearcă să suprime opoziția politică și să limiteze libertatea presei.(Newsweek)

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: