Evenimentul Zilei > Actualitate > 100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale Primarului General Sorin Oprescu
100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale Primarului General Sorin Oprescu

100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale Primarului General Sorin Oprescu

În fața sediului Primăriei Capitalei, aflat acum în renovare, Nicușor Dan, inițiatorul și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, și câțiva susținători au prezentat o listă a miniciunilor și promisiunilor neonorate de primarul general Sorin Oprescu.

„Este un mini raport al activităţii primarului Sorin Oprescu pe care l-am sintetizat în 100 de promisiuni neonorate sau minciuni. Am ales ziua de 1 aprilie pentru că are semnificația ei aparte și promisiunile sunt de mai multe tipuri, cum ar fi promisiunea unui nou spital universitar, promisiuni de atragere de fonduri, chestiuni de administrație, precum o rezolvare a problemei retrocedărilor, care nu s-a întâmplat decât în proporție de maxim 10% și alte promisiuni delirante precum cea că va da cablurile de pe stâlpi în 30 de zile sau că deszăpezire se va face în 4 ore sau organizarea Olimpiadei din 2020”, a declarat Nicușor Dan.  
Acesta spune că scopul este de arăta că primarul aflat în funcție „nu e în stare să respecte niște promisiuni și nu una, ci 100”. Iată o parte dintre dintre promisiunile neonorate ale primarului Oprescu:

  • Construcţia a 60 de terenuri de sport multifuncţionale şi locuri de joacă pentru copii în cartierele bucureştene.
  • Refacerea centurii verzi a Bucureştiului.
  • Demararea unui program de înfiinţare de noi parcuri.
  • Dezvoltarea, în parteneriat cu primăriile de sector, a unui plan de construire de locuinţe sociale în funcţie de nevoile reale ale populaţiei.
  • Inventarierea, vaccinarea şi marcarea prin microcipuri a tuturor câinilor comunitari pentru a putea realiza localizarea acestora.
  • Consultarea comunităţilor religioase cu privire la proiectele de infrastructura şi edilitare din vecinatatea lăcaşurilor de cult.
  • Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului va conţine specialişti în antropologie, sociologie, inginerie, economie urbană, dreptul urbanismului, un reprezentant al societaţii civile şi va funcţiona după un nou regulament.

Vezi AICI întreaga listă cu cele 100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale Primarului General Sorin Oprescu.

  • "Evenimentul zilei" publică în ediţia de mâine a ziarului un interviu cu Nicușor Dan, inițiatorul și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, şi candidat la primăria Bucureşti. El vorbeşte în exclusivitate despre faptul că Pasajul Basarab şi Stadionul "Arena Naţională" sunt un furt şi că Sorin Oprescu demolează imobile din patrimoniul istoric pe furiş, în noaptea de vineri spre sâmbătă, încălcând hotărâri judecătoreşti şi folosind de acte false.