100 de mafioţi napoletani, arestaţi

100 de mafioţi napoletani, arestaţi

Poliţia a confiscat bunuri în valoare de peste 100 de milioane de euro şi a arestat circa 100 de gangsteri suspectaţi că aparţin de Camorra, denumirea sub care este cunoscută mafia din regiunea Campania şi din oraşul Napoli.

Printre cei arestaţi se află şi trei persoane despre care se crede că au fost implicate într-o crimă comisă în urmă cu două săptămâni.

Masacrul din 18 septembrie, soldat cu şapte victime, a fost revendicat de clanul Casalesi, cea mai violentă grupare a mafiei napoletane. Într-o staţiune turistică de la nord de Napoli, au fost omorâţi şase africani şi un italian, bănuiţi că nu şi-ar fi plătit celebra "pizzo", o taxă de protecţie cerută de mafie.

Campania este una dintre cele cele mai problematice regiuni ale Italiei. Potrivit The Independent, mafia a infiltrat oameni în instituţiile publice ale regiunii şi în mediile de afaceri. Totuşi, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a declarat război Camorrei, într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută. "Statul există. El intervine într-un mod eficient şi recâştigă controlul regiunii", a spus Maroni.

Ne puteți urmări și pe Google News