Editura Evenimentul si Capital

Cum a devenit Viorica Dăncilă din Proasta lui Dragnea, Deșteapta lui Juncker. România lui Cristoiu

Autor: | | 7 Comentarii | 12599 Vizualizari

Nu pot să nu observ cum de ceva timp Viorica Dăncilă devine în presa anti-PSD, ba chiar și în nucleul dur al acesteia – Presa TeFeL -istă – Proasta lui Dragnea, Deștepta lui Juncker. În basme sunt multe asemenea minuni cînd, pe pagina următoare , broasca rîioasă, dată peste cap cît ai întors tu pagina, se transformă într-o zînă bălaie, în rochie vaporoasă, scurtă ca a Răvășitoarei, și indiscutabil fecioară. Dacă luăm seama la prăpastia care desparte imaginea de ieri a Vioricăi Dăncilă în presa TeFeListă de imaginea de azi, pe cale chiar de a se adînci, surprinza „cu frecarea la ochi” e cam de aceleași proporții ca și la lectura unui basm.

Ceea ce se numește în presa lumii Răsturnare de imagine își spune cuvîntul în ce-o privește pe Viorica Dăncilă.

Răsturnarea de imagine poate fi în două sensuri:

De la o imagine idilică la una mizerabilă.

De la o imagine mizerabilă la una idilică.

Viorica Dăncilă e azi la fel cu cea din momentul cînd Liviu Dragnea, spre stupefacția de atac de cord a PSD-iștilor, a luat-o în brațe și suind fără lift pînă la etajul cu biroul de premier al Palatului Victoria, a așezat-o delicat, să nu se zdruncine, în fotoliul de premier și i-a activat cipul din căpșor:

Plată și totodată ieftină, ca un bănuț de alamă, certată cu Limba română și în divorț cu Gramatica, o femeie simplă la vorbă și la port, întruchiparea exemplară a visului leninist al vremurilor revoluționare cînd orice bucătăreasă va putea fi prim-ministru.

Cu toate acestea, în presa anti-PSD, Viorica Dăncilă e acum alta. Nu mai trage de păr limba română (și nu pentru că n-ar face-o, ci pentru că astfel de momente îi sunt acum trecute cu vedere). Nu mai e Proasta lui Dragnea. E deșteapta României. O femeie cu personalitate, mîndră de a nu depinde de nimeni. În filmul Elisabeta, pînă atunci fetișcana gata să fie dată cu picioarele în sus de orice cavaler, apare tunsă scurt, dată cu pudră masiv, pentru a fi lipsită de expresie, și, proclamă cu glas uscat că e căsătorită cu Anglia. Viorica Dăncilă n-a pus cu capul pe butuc pe toți cei plantați de Liviu Dragnea ca s-o împiedice a fi Cineva. Imaginea la care se țese de zor e însă aceasta:

O Viorica Dăncilă căsătorită cu România.

Evident, nu cu țara lui Liviu Dragnea, ci cu țara lui Juncker și Timmermans.

Răsturnarea de imagine constă fundamental în exagerarea unor amănunte pînă acum împinse în plan secund și în estomparea altora, pînă acum exagerate.

Se înțelege de aici că răsturnarea de imagine – mai ales în bine – se întemeiază pe anumite schimbări în personalitatea celui înscris deja în Proces.

Viorica Dăncilă se supune și ea acestei reguli.

Și-a schimbat mai întîi lookul. A renunțat la coafura cu coc, în stilul tovarășelor de five o clock ale Tovarășei, pentru părul lăsat pe umeri, gen, inimă zburdalnică. Din punctul meu de vedere, Viorica Dăncilă putea să-și pună și perucă de despletită din reclamele la șampon, tot fără de vino-ncoa ar fi rămas.

C.T. Popescu, unul dintre cei care au insultat-o mîrlănește pe Viorica Dăncilă pe vremea cînd trecea drept Proasta lui Dragnea, a găsit deja în schimbarea de coafură temeiul unei încîntări.

Slavă Domnului că Viorica Dăncilă nu și-a făcut rost de sîni siliconați. L-ar fi făcut pe C.T. Popescu să treacă de la încîntare, la cîntare. Mult mai important, Viorica Dăncilă a început să dea semne că e pe cale să iasă de sub jugul asupritor al lui Liviu Dragnea. Atît prin interviuri date presei de casă a Noii Securități, cît și prin șoapte strecurate presei amabile de membrii camarilei sale în război cu membrii camarilei lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă încearcă să ne convingă că e un fel de RPR pe cale de a proclama Declarația din aprilie 1964. Prin declarația asta, RPR se anunța independentă de Moscova. Prin Declarația presupusă, Viorica Dăncilă va anunța refuzul de a mai asculta de Liviu Dragnea. Că Viorica Dăncilă nu-i mai răspunde la telefon lui Liviu Dragnea.

Că Viorica Dăncilă a luat-o spre Bruxelles, în timp ce Liviu Dragnea a luat-o spre Moscova.

Vremea rea a facut RAVAGII! Metroul, INUNDAT! HAOS in tot orasul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI