Împrumutul în cauză este unul de refinanţare, miliardarul american profitând astfel de tendinţa descrescătoare a dobânzilor în SUA, generată de banca centrală, FED. Perioada împrumutului este de 30 de ani, iar dobânda este variabilă.

Dobânda medie variabilă la creditele ipotecare a ajuns în această lună la 2,69%, potrivit Bloomberg, care citează un raport al băncii americane Freddie Mac. Dobânda fixă este cu aproape un punct procentual mai mare.

Zuckerberg, a cărui proprietate a costat 7 milioane de dolari în 2011, se poate lăuda că este într-un club select. Statul american se împrumută pe 30 de ani la o dobândă de 2.5698%, iar Germania la 2,13% ambele fiind foarte aproape de minimele istorice. Elveţia, pe de altă parte, este mai puţin riscantă decât „părintele” Facebook, şi primeşte bani de la investitori la doar 1,033% pe an, pe 30 ani. Dobânzile la titlurile de stat ale celor trei ţări sunt fixe.

Un aspect interestant este că şi Mark Zuckerberg, şi majoritatea celorlalţi miliardari din Statele Unite, au ipoteci, deşi şi-ar putea permite fără probleme să cumpere proprietăţile pe care locuiesc fără ajutor de la bănci. Motivele ţin pe de o parte de cultura americanilor de a apela la bănci pentru a-şi achiziţiona o locuinţă, şi pe de altă parte de faptul că aceştia cunosc valoarea din prezent a banilor şi preferă să îi investească în ceva care le-ar putea aduce profituri peste rata dobânzii la credit.