Evenimentul Zilei > Sport > Zlatan Ibrahimovici va fi anchetat de UEFA. Unul dintre marii atacanți ai fotbalului este în mare pericol
Zlatan Ibrahimovici va fi anchetat de UEFA. Unul dintre marii atacanți ai fotbalului este în mare pericol

Zlatan Ibrahimovici va fi anchetat de UEFA. Unul dintre marii atacanți ai fotbalului este în mare pericol

Zlatan Ibrahimovici va fi suspendat și se va retrage forțat din fotbal, dacă va fi găsit vinovat în ancheta ce a fost declanșată de UEFA, pe tema pariurilor.

La 39 de ani, Zlatan Ibrahimovici, atacantul formației AC Milan ar putea să aibă mari probleme. Atacantul riscă să iasă pe ușa din dos a fotbalului, pentru că face subiectul unei anchete a reprezentanților UEFA. Suedezul este bănuit că ar fi acționar la o casă de pariuri. Fapt ce este interzis sportivilor, care nici măcar nu pot să se implice ca simpli jucători în acest domeniu.

Tocmai și-a prelungit contractul cu AC Milan pentru încă un sezon

În acest stadiu, forul continental a numit „un inspector de etică şi disciplină” pentru a ancheta o posibilă încălcare a regulilor de disciplină ale UEFA, de către Ibrahimovici. Cel care recent a revenit în echipa națională și și-a prelungit cu un sezon contractul cu AC Milan. „Informaţii suplimentare despre acest caz vor fi comunicate în timp util”, au mai menționat reprezentanții de la UEFA.

Fotbaliștilor le este interzis cu desăvârșire implicarea în pariurile sportive

La data de 14 aprilie, ziarul suedez Aftonbladet a anunțat că Zlatan Ibrahimovic este cercetat de UEFA, dar şi de către FIFA (organizația fotbalului mondial) pentru că ar fi investit, prin intermediul firmei sale Unknown AB, într-un site de pariuri sportive.

Încălcând astfel regulile celor două organizaţii. Atacantul suedez deţine 10% din acţiunile grupului Gameday Group DLC, care este acţionar unic al Bethard.com. Un site de pariuri online ce are sediul în Malta.

Zlatan Ibrahimovici și-a prelungit cariera cel puțin până la 40 de ani, dar riscă să iasă forțat din lumina reflectoarelor

Dacă va fi găsit vinovat, în urma anchetei Zlatan Ibrahimovic riscă să primească o amendă de 100.000 de franci elveţieni. Dar, mai grav ar fi să se aleagă și cu o suspendare de până la trei ani. Ceea ce ar duce automat la încheierea fotbalistului care a scris istorie la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, AC Milan, Barcelona sau PSG.