Evenimentul Zilei > Sport > Tătărușanu, doar rezervă în bătălia „diavolilor roșii” dintre Manchester United și AC Milan
Tătărușanu, doar rezervă în bătălia „diavolilor roșii” dintre Manchester United și AC Milan

Tătărușanu, doar rezervă în bătălia „diavolilor roșii” dintre Manchester United și AC Milan

Fostul portar al naționalei României, Ciprian Tătărușanu, va privi doar de pe banca de rezerve capul de afiș din această seară, din faza optimilor de finală ale Europa League, dintre Manchester United și AC Milan.

Deși titularul dintre buturile rosso-nere, Gianluigi Donnarumma, este tot mai aproape de a se despărți, în pauza competițională de vară, de gruparea de pe „San Siro”, antrenorul principal Stefano Pioli nu vrea să riște și să mizeze din primul minut pe Ciprian Tătărușanu.

Conform ultimelor informații prezentate de jurnaliștii italieni, goalkeeper-ul român, retras din reprezentativa tricoloră după ultimul meci al naționalei lui Mirel Rădoi, din 2020, cu Irlanda de Nord, nu are nicio șansă să evolueze în deplasarea de pe renumita arenă „Old Trafford”.

Pioli promite spectacol pe „Teatrul Viselor”

Revenită în prim-planul fotbalului european, trupa din Seria A abordează cu mult optimism bătălia din Anglia. Stefano Pioli promite un adevărat spectacol pe „Teatrul Viselor” și îi asigură pe fanii formației lui Zlatan Ibrahimovic că Milanul nu se va închide în propria jumătate de teren.

„Întâlnim un adversar foarte puternic, cu un mare prestigiu și cu o tradiție impresionantă. Va fi un meci dificil, dar suntem motivați la un nivel înalt pentru a arăta calitatea jocului nostru. Am muncit mult pentru a ajunge în această fază a competiției și pentru a întâlni oponenți de un asemenea calibru” a fost mesajul lui Pioli pentru Tătărușanu și ceilalți coechipieri ai săi.

Testul primăverii pentru AC Milan

Rosso-nerii mai au șanse mici de a o prinde din urmă pe Inter Milano și de a cuceri laurii în campionatul italian, însă tehnicianul în vârstă de 55 de ani își dorește că elevii săi să aibă un parcurs cât mai lung în Europa League.

„În seara aceasta vom vedea care este cu adevărat nivelul nostru. Din punct de vedere al atitudinii, al intensității și al ritmului de joc, am făcut un meci foarte bun în ultima etapă, cu Verona și suntem foarte optimiști acum, înainte de meciul de la Manchester. Trebuie să evoluăm cu multă încredere” a concluzionat Pioli.

Milanezii se confruntă cu numeroase absențe în lot, iar Stefano Pioli nu va putea conta pe serviciile vedetelor Zlatan Ibrahimovic și Mario Mandzukic. Alte nume importante din tabăra italienilor care vor rata întâlnirea de la Manchester sunt Rebic, Calhanoglu și Bennacer.