Zlatan Ibrahimovici (38 de ani) este un personaj unic în fotbalul mondial. Atacantul are în colecția de reușite goluri unice, dintre cele mai spectaculoase văzute pe stadioane, dar și un comportament rebel, nesupus, nonconformist, care de multe ori i-a creat probleme. Încă din copilăria marcată de divorțul părinților. „Am învățat să-mi port singur de grijă”, este fraza care a caracterizat cum s-a descurcat „Ibracadabra” până să ajungă la maturitate.

În privința fotbalului, suedezul a făcut cam tot ce putea face un jucător genial, dar va rămâne cu două mari frustrări. Una e legată de Liga Campionilor, competiție pe care n-a câștigat-o niciodată. Cea de-a doua vizează experiența nefericită de la FC Barcelona. Pe Zlatan, sezonul 2008 – 2009 l-a găsit la Inter Milano, acolo unde a lucrat cu Jose Mourinho, antrenor cu care s-a înțeles perfect.

În vara anului 2009, Barcelona a plătit 70 de milioane de euro și l-a cumpărat pe atacantul nordic. În plus, pe la Inter a fost cedat și camerunezul Samuel Eto’o. Gruparea catalană tocmai câștigase Champions League și începea să domine fotbalul mondial ca nimeni altcineva în istorie.

Erau premisele perfecte pentru Zlatan, care putea străluci alături de Messi, Xavi, Iniesta, Pique, Pedro sau Thierry Henry. Însă, Ibrahimovici a fost în contradicție totală cu viziunea despre fotbal și viață a tehnicianului Pep Guardiola.

„Eu zunt Zlatan” este considerată a fi una dintre cele mai tăioase autobiografii sportive. Atacantul n-a menajat pe nimeni și începe să-și povestească viața chiar cu episodul Barcelona. Disputa cu Pep a început încă de la primul antrenament, atunci când suedezul a ajuns la stadion la bordul unui Ferrari.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE