Evenimentul Zilei > Sport > Super Liga Europeană se face țăndări. Un alt club de fotbal se retrage. Președintele UEFA jubilează
Super Liga Europeană se face țăndări. Un alt club de fotbal se retrage. Președintele UEFA jubilează

Super Liga Europeană se face țăndări. Un alt club de fotbal se retrage. Președintele UEFA jubilează

Manchester City poate confirma că a început oficial procedura de retragere din Superliga Europeană.

Manchester City se retrage din Super Liga Europeană.Manchester City poate confirma că a început oficial procedura de retragere din grupul aflat în procesul de dezvoltare a unui proiect de Superliga Europeană”, a anunţat clubul englez, potrivit mass-media internaționale.

Marți seară, Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a decclarat că este ”încântat” să vadă că Manchester City a decis să renunțe la Superligă. Proiectul ameninţat fotbalul european cu implozie timp de două zile.

”Sunt încântat să salut revenirea lui City la familia fotbalului european”, a spus liderul UEFA pentru AFP.

Alte trei echipe se vor retrage din Super Liga Europeană. Astfel, poriectul inițiat de 12 grupări bogate din Europa se prăbuşeşte la mai puţin de 48 de ore de la anunţul creării.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Bayern Munchen anunţă oficial că nu se va alătura Super Ligii

Campioana en titre a Germaniei şi a Europei, Bayern Munchen, a anunţat oficial că nu se va alătura proiectului Super Ligii, care a generat o adevărată polemică în fotbalul european, scrie dpa.

„Membrii şi fanii noştri resping ideea Super Ligii. FC Bayern Munchen doreşte ca toate cluburile să trăiască momente deosebite într-o competiţie europeană care este Liga Campionilor, care poate fi dezvoltată împreună cu UEFA”, a spus într-un comunicat preşedintele grupării, Herbert Heiner.

Luni seara, Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de administraţie al clubului Bayern, a afirmat că modelul actual al Ligii Campionilor este ”satisfăcător” şi este de părere că Super Liga nu va rezolva ”problemele economice ale cluburilor europene”.

Super Liga nu va rezolva problemele economice ale cluburilor europene

Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de administraţie al clubului Bayern Munchen, consideră că modelul actual al Ligii Campionilor este ”satisfăcător” şi este de părere că Super Liga nu va rezolva ”problemele economice ale cluburilor europene”, scrie L’Equipe.

„Bayern Munchen nu a dorit să participe la crearea Super Ligii. Suntem profund convinşi că modelul actual (al Ligii Campionilor – n.r.) este pe deplin satisfăcător, suficient de atractiv şi garantează bazele fotbalului. Bayern Munchen salută reforma Ligii Campionilor cu mult entuziasm, deoarece credem că este abordarea corectă a dezvoltării sale în următorii ani. Prima fază, care va fi modificată, va aduce mai multă pasiune şi emoţii în competiţie.

Nu cred că Superliga va fi capabilă să rezolve problemele economice ale cluburilor europene legate de pandemia de coronavirus. Ar fi mai bine ca toate cluburile să lucreze împreună, în solidaritate, astfel încât structura costurilor să fie ajustată cu veniturile, cu scopul de a face fotbalul european mai raţional”, a spus Rummenigge.