ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE în imagini

ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE în imagini

Ziua Poliției Române a fost serbată, ieri, și în Mall Vitan din București, unde, nu spațiile de joacă i-a mai tentat pe copii, ci dătările polițiștilor sau câinii de urmă.

„Am primit o insignă de polițist junor și i-am invitat pe polițiști la școală ca să facă ordine în clasă și să dea amenzi la copiii care nu sunt cuminți”, ne-a povestit, ieri, Tudor, care are 7 ani. El s-a urcat pe motocicleta agenților de circulație, unde și-a imaginat că este în misiune dar a și probat butoanele de pe bordul mașinii de poliție. Cel mai mult i-au plăcut câinii polițiști, dar „și roboțelul pirotehnic a fost interesant, chiar dacă nu s-a mișcat prea mult” spune el.

La 193 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române polițiștii au petrecut alături de copii, în Mall Vitan. Acolo, au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie: laboratorul mobil, folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, arătând cum se prelevează astfel de urme și explicând doritorilor detalii legate de realizarea portretelor robot.

De asemenea, a fost adus „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, folosit de către Detaşamentul Pirotehnic, precum şi armamentul luptătorilor SAS, care vor ilustra şi proceduri de autoapărare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității a prezentat  date privind delicvența în școli și va derula activități educative şi recreative pentru părinți și copii. Brigada Rutieră va expune două motociclete și un bombardier (triciclu Spider) pentru a demonstra manevrele pe care le execută zi de zi, iar din cadrul Serviciului de Poliție Canină, cinci cupluri chinotehnice – alcătuite din poliţist-conductor şi câine - vor efectua demonstrații ce implică exerciții de dresaj și detectarea stupefiantelor și a tutunului.