Ian Fraser Kilmister, cunoscut după numele de scenă Lemmy, este fondatorul legendarei trupe britanice de rock and roll/hard-rock/heavy-metal/speed metal – Motörhead. Cu vocea sa gâjâită susținută de „riff”-urile și ritmurile „motorizate” ale trupei, Lemmy s-a integrat perfect pe scena rockului, un frontman adevărat. După o viața trăită ca un adevărat rockstar, timp înc are a abuzat de droguri și de alcool, unul dintre gesturile sale a rămas întipărit în memoria unor puști fotbaliști.

În 2006, o echipă de juniori (sub 10 ani) din Lincoln (Anglia), Greenbank FC, a avut o dorință. Puștii l-au rugat pe legendarul rocker să poată folosi logo-ul Motörhead pe echipamentele lor de joc.

Inspirat de la „rivalii” de la Iron Maiden

Antrenorul lui Greenbank FC, Gary Weight, a venit, de fapt, cu această inițiativă. Tehnicianul l-a cunoscut, în trecut, pe Lemmy, lucrând ca manager de turneu al trupei în anii `80. Ideea lui Weight de a-l contactat pe Lemmy în acest sens a venit imediat după ce a văzut că o altă echipă de juniori era sponsorizată de o altă legendă a rock-ului, Steve Harris, basistul și fondatorul trupei Iron Maiden.

Într-un timp scurt după ce i-a trimis această solicitare lui Lemmy, antrenorul a și primit un răspuns din partea rockstar-ului. Se putea ca Lemmy să-i refuze pe acei copii? Nu! Ba mai mult, Greenbank FC a și încheiat un acord cu Motörhead, la acea vreme, iar echipa de puști a evoluat cu numele trupei pe tricourile de joc, dar și cu celebrul logo al formației – Snaggletooth. „Inițiativa noastră l-a făcut să râdă pe Lemmy, dar era și fericit în același timp”, mărturisea Gary Weight. Puștii au avut și o întâlnire directă cu Lemmy & Co., de care membrii formației s-au bucurat enorm.

 

View this post on Instagram

 

How about Lemmy (RIP) with the side they sponsored (Greenbank U10s) back stage! #Motorhead #Lemmy #metal #rockandroll #heavymetal

A post shared by Neal Heard (@nealheardtrainers) on

Ulterior, echipamentul echipei Greenbank FC personalizat cu Motörhead se află și astăzi în Top 50 al celor mai spectaculoase echipamente din lume, ierarhia fiind realizată de celebra publicație „FourFourTwo”.

În decembrie 2015, Lemmy s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani, din cauza unui „cancer extrem de agresiv”. Exact la două zile după ce a aflat că suferă de această mal adie. Apropiatii au declarat ca starul s-a stins în reședința sa din Los Angeles, în fața jocului său video preferat. Închei articolul cu zicala preferată a lui Lemmy Kilmister: „We are Motörhead and we play rock and roll!”.