Evenimentul Zilei > Actualitate > ZIARIȘTII INDEPENDENȚI critică declarațiile lui Klaus Iohannis și vrea EXPLICAȚII cu privire la acestea
ZIARIȘTII INDEPENDENȚI critică declarațiile lui Klaus Iohannis și vrea EXPLICAȚII cu privire la acestea

ZIARIȘTII INDEPENDENȚI critică declarațiile lui Klaus Iohannis și vrea EXPLICAȚII cu privire la acestea

Asociația Ziariștilor Independenți din România vrea explicații din partea lui Klaus Iohannis cu privire la declarațiile făcute miercuri în fața presei despre decizia ANAF de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească luată în 2014 pentru confiscarea unor terenuri a lui Dan Voiculescu.

Redăm în totalitate comunicatul Asociației Jurnaliștilor Independeți:

”APEL către Președintele Klaus Iohannis
al Asociației Ziariștilor Independenți din România, secția română a Asociației Jurnaliștilor Europeni cu sediul la Bruxelles (AZIR/AEJ)
AZIR/AEJ îi cere Președintelui să revină cu explicații asupra declarației de ieri menite să creeze confuzie și derută în opinia publică și în rândul ziariștilor.
Organizația noastră își exprimă dezamăgirea și nedumerirea față de declarația de ieri a președintelui Klaus Iohannis privind somația formulată de ANAF la adresa postului ANTENA 3 dintr-o locație care nu mai aparține, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, patronului de drept și de fapt a patronului acestui post, Dan Voiculescu, aflat în închisoare. Este o declarație pe cât de necinstită – fiindcă nu libertatea presei se află în joc aici, ci o decizie a justiției devenită publică cu foarte mult timp în urmă, și acum doar pusă în executare -, pe atât de susceptibilă să dea un semnal grav. Anume acela că poziția președintelui față de toxicitatea evidentă a postului ANTENA 3 și a tot ce reprezintă acesta, este de fapt contrară celei a societății civile prin vocile ei cele mai creditate, ale diasporei, grație căreia și-a obținut mandatul de președinte, și ale justiției însăși în deciziile căreia nu are a se amesteca, nici ante- nici post-factum. Ca toate organizațiile de media pentru care libertatea de exprimare este o condiție vitală pentru exercitarea profesiei, AZIR/AEJ susține principiul adevărului, al onestității și corectitudinii în exercitarea profesiei, de aceea condamnă presiunile exercitate de angajații trustului Intact asupra autorităților dar și manipularea grosieră a publicului. Delimitarea de o astfel de conduită este obligatorie.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: