Evenimentul Zilei > Monden > Ziarist să fii, noroc să ai. Milionar de Crăciun: „Mâine nu vin la muncă!”
Ziarist să fii, noroc să ai. Milionar de Crăciun: „Mâine nu vin la muncă!”

Ziarist să fii, noroc să ai. Milionar de Crăciun: „Mâine nu vin la muncă!”

O jurnalistă află în direct că a câştigat la Loteria de Crăciun. Deşi suma nu este de ordinul milioanelor s-a bucurat enrom pentru darul de la Moş Crăciun.

Jurnalista care realiza un reportaj în direct în timpul tragerilor Loteriei de Crăciun, o tradiţie în Spania, a câştigat 50.000 de euro.

„Mâine nu vin la muncă”

Şi continuă: „Nu e nicio glumă, mâine nu mă mai vedeţi pe-acolo”. Natalia Escudero, jurnalistă la RTVE are de ce să fie bucuroasă. În timp ce relata în direct tragerea Loto de Crăciun a dat lovitura. Banii îi va împărţi cu prietenii cu care a jucat.

Loteria de Crăciun e o tradiţie în Spania şi există din 1812

Şi anul acesta au participat sute de mii de spanioli, pentru un total de 2,9 miliarde de euro. Popularitatea sa derivă din faptul că câştigurile sunt distribuite într-un mod foarte amplu între locuitorii aceluiaşi district, aceleiaşi familii, sau unui grup de colegi, fiindcă fiecare număr al loteriei este extras în 165 de serii de 10 bilete. Aşa-numitul „Gordo” (jackpotul), distribuie 4 milioane de euro pentru o serie, sau 400.000 pentru un „decimo”, notează Le Soir.be.