UPDATE 4:„Aseară am venit la 9 în sediul guvernului și nu mai era nimeni. Vă cer să opriți toate simulacrele de concursuri începute în ultima perioadă. Domnule Aurescu, vă rog să verificați toate numirile în diplomație și să-i rechemați pe cei ce nu corespund. Deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnarea  deciziilor de demitere a celor ce nu și-au făcut datoria; trebuie să terminăm o dată cu pilăraia”, a declarat premierul Orban.


UPDATE 3: Antonel Tănase, președintele PNL sector 3, a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului.


UPDATE 2: „Mi se pare un act de mare curaj din partea PNL să preia guvernarea cu un guvern minoritar în situația în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare proiect de lege în parte. Respir ușurat că avem un nou Guvern. Câțiva miniștri mi-au spus că au găsit o situație dezastroasă la ministerele respective. Înțeleg de la ministrul Finanțelor că va fi foarte greu de închis bugetul pe anul în curs și făcut cel pe anul următor. Acest Guvern nu se teme de guvernare. Am venit azi la ședință pentru că m-a invitat domnul prim-ministru și pentru că se tranșează problema comisarului european”, a declarat Iohannis, la începutul ședinței de Guvern.


UPDATE: Prima ședință de Guvern a Executivului  condus de Ludovic Orban a început. La această ședință urmează să participe și președintele Klaus Iohannis.

Conform unei informări de presă remise de Guvern, pe ordinea de zi vor fi următoarele proiecte:

PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024 (PRIMĂ LECTURĂ)


CITEȘTE ȘI: Orban taie în carne vie. Au căzut primele capete ale apropiaților PSD

Orban a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt.

Totodată, el le-a cerut miniştrilor Economiei şi Muncii să pregătească un act normativ ca să deblocheze situaţia minerilor de la Paroşeni şi Uricani.

Luni seara, după depunerea jurământului de învestire în funcţie, noul Guvern a avut o reuniune informală la Palatul Victoria, in care premierul le-a mai cerut miniştrilor să facă un inventar cu problemele stringente.

Să vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate în prima şedinţă de Guvern. Domnul ministru al Economiei şi domnul ministru al Muncii să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau, mă rog, adoptată o ordonanţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe acte normative care trebuie pregătite şi adoptate”, a declarat Orban.