Zeul Profit, deasupra oamenilor. Ce fac unii patroni din Silicon Valley

Zeul Profit, deasupra oamenilor. Ce fac unii patroni din Silicon Valley

Mai mulți CEO din Silicon Valley refuză distanțarea socială, ca măsură de protecție împotriva Covid-19.

Aceștia invocă faptul că mai rele sunt consecințele economice legate de izolare decât criza sanitară legată de coronavirus.

La începutul acestei săptămâni, PDG-ul MicroStrategy, o companie care fabrică software, le-a trimis un mail celor 2000 de angajați în care critică măsurile de izolare luate de autorități ca răspuns la epidemia provocată de virusul SARS-CoV-2.

„Adoptarea distanțării sociale și hibernării economice este o măsură disperată și debilă”, a scris Michael Saylor. „Dacă dorim să ne menținem productivitatea trebuie să continuăm să lucrăm de la birou”, a continuat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

În condițiile în care președintele american Donald Trump a decretat, la 13 martie, urgență națională iar autoritățile recomandă munca de la distanță, mai mulți patroni ai companiilor tehnologice îi încurajează pe salariați (sau le cer) să vină la birou, chiar dacă sarcinile pe care le au pot fi rezolvate și de la distanță.

Potrivit logicii lui Michael Saylor, dezastrul economic provocat de izolare ar fi mai grav decât propagarea virusului și că „ar fi suficientă „carantinarea celor 40 de milioane de persoane pensionate și imunocompromise”.

„În cel mai rău caz, speranța de viață globală ar scădea cu câteva săptămâni. În loc de 79,60 de ani, am avea 79,45 de ani să trăim. Unul din 500 ar muri ceva mai devreme (...), a adăugat el.

„Trebuie să continuăm să ne facem treaba, să avem grijă de clienții noștri, să ne educăm copiii ... să facemsport, să ne vedem prietenii, să ascultăm muzică, să mâncăm, să bem și să fim fericiți”.