Evenimentul Zilei > Justitie > Zeci de percheziții la hoții din vagoanele CFR. Rețineri și arestări pentru furt calificat
Zeci de percheziții la hoții din vagoanele CFR. Rețineri și arestări pentru furt calificat

Zeci de percheziții la hoții din vagoanele CFR. Rețineri și arestări pentru furt calificat

Cel puțin 20 de persoane, suspectate de furt de cereale, fier vechi și produse petroliere, din trenurile de marfă, au fost reținute în urma mai multor prinderi în flagrant și a zeci de percheziții domiciliare organizate la Fetești, de polițiștii de la Transporturi Constanța.

Judecătoria Constanța a dispus, ieri, arestarea preventivă a 17 persoane bănuite de furt de cereale, produse petroliere și fier vechi. Măsura a fost luată după ce, sâmbătă polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul colegilor din IPJ Ialomița, au depistat în flagrant delict 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, în timp ce sustrăgeau floarea soarelui, grâu și cărbune dintr-un tren de marfă, staționat pe raza municipiului Fetești.

În aceeași zi, în urma a 24 de percheziții domiciliare efectuate în județul Ialomița, “polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, un autoturism, 18 telefoane mobile, 22.965 de kilograme de cereale, 250 de litri de produs petrolier, 43.900 de lei, 3.400 de euro și 1.155 de lire sterline, precum și alte bunuri provenite din infracțiuni de furt”. Din cercetări a reieșit că, în perioada 11 august-29 septembrie, cei 8 bărbați, împreună cu alți 9, au sustras cereale, produse petroliere și fier vechi, de pe raza municipiului Fetești.

Cei în cauză au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar la data de 30 septembrie, Judecătoria Constanța a emis pe numele celor 17 bărbați mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introduși în Arestul IPJ Constanța. Alți trei suspecți fuseseră arestați, cu o săptămână în urmă, un al patrulea fiind plasat sub control judiciar. În acțiune au fost angrenați și jandarmi ai I.J.J. Ialomița și cei ai Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: