Zeci de oameni au protestat din nou, la Vaslui, față de exploatarea gazelor de șist

Zeci de oameni au protestat din nou, la Vaslui, față de exploatarea gazelor de șist

Protestul a avut loc în Piața Civică din Vaslui, peste 100 de persoane manifestând împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist, potrivit mediafax.ro.

Manifestanţii au scandat, timp de o oră, lozinci precum: "Jos Chevron", "Unitate", "Jandarmeria apără hoţia", "Uniţi, salvăm toată România" şi au afişat pancarte cu mesajele: "Ponta, fă aşa, pune sonda la mata", "Stop Chevron", "Stop exploatării gazelor de şist".

"S-au dat patru avize de mediu pentru Chevron în judeţul Vaslui. Vreau să ştiţi un lucru clar: a fost ignorată populaţia atunci când s-au emis aceste acorduri. Nu le pasă de viaţa noastră. Autorităţile şi guvernanţii au interese să apere companii străine, nu pe noi. Trebuie să fim uniţi, iar la un loc o să fim mai puternici", a declarat, în faţa mulţimii, unul dintre liderii Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlad, generalul Nicolae Rotaru. Compania Chevron a obţinut, joi, acordul de mediu pentru cel de-al patrulea perimetru deţinut în judeţul Vaslui, în baza căruia va putea face explorare pentru gazele de şist la Puieşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului emiţând documentul după ce nu a primit nicio contestaţie la acest proiect.

Ne puteți urmări și pe Google News