Tot mai multe star-uri aleg să mănânce placenta, imediat după naștere. Nu e vorba de cine știe ce cult dubios, vedetele pur și simplu cred cu toată tăria că e un lucru sănătos. Asta deși numeroși medici au tras semnale de alarmă.

„În 2018, după ce a născut al doilea copil, Chrissy Teigen, soția cântărețului John Legend, a mâncat placenta copilului. Motivul declarat? Prevenirea depresiei postpartum. Modelul, în vârstă de 32 de ani atunci, a declarat pentru CBS că s-a simțit mult mai fericită după a doua sarcină și era ferm convinsă că starea de bine i-a venit de la placenta consumată imediat după ce a adus copilul pe lume”, anunță rețeteșivedete.ro.

Lista VIP-urilor care și-au mâncat placenta

În topul vedetelor care recomandă consumul placentei se află surorile Kim și Kourtney Kardashian, Tia și Tamera Mowry, Katherine Heigl, January Jones, Alicia Silverstone, Holly Madison, Nikki Reed, Blac Chyna, Padma Lakshmi, Kim Zolciak sau Samantha Bee.

Medicii și cercetătorii se poziționează însă la polul opus. „Ei atrag atenția că e un act riscant. Cercetătorii de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, au publicat un studiu care arată că placenta nu are absolut niciun impact asupra sănătății mintale a proaspetei mămici.


Actrița January Jones și-a mâncat placenta după ce a născut


Pe de altă parte, cercetătorii Universității din Viena au publicat un studiu arătând că placenta conține o serie de nutrienți precum: zinc, fier sau seleniu în cantități insuficiente pentru a avea vreun impact benefic asupra sănătății mamelor.

Dar, în placentă se pot acumula metale grele, care pot cauza complicații serioase dacă sunt ingerate. „Din punct de vedere medical, placenta este un deșeu. Majoritatea mamiferelor își mănâncă placenta după naștere, dar noi doar putem ghici motivul pentru care fac acest lucru. Mai mult, placenta este, din punct de vedere genetic, parte din bebeluș, ceea ce înseamnă că a o consuma este aproape un act de canibalism”, a explicat dr. Alex Farr, autorul studiului”, anunță rețeteșivedete.ro.