Evenimentul Zilei > Actualitate > „Zborul coronavirus”. Toți pasagerii sunt căutați de autorități. Celulă de criză în Gorj
„Zborul coronavirus”. Toți pasagerii sunt căutați de autorități. Celulă de criză în Gorj

„Zborul coronavirus”. Toți pasagerii sunt căutați de autorități. Celulă de criză în Gorj

Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, a anunțat că autoritățile caută cei 44 de pasageri care au călătorit în avion cu italianul infectat cu virusul Covid-19.

Potrivit prefectului județului Dolj, 44 de persoane au mers în aceeaşi aeronavă cu bărbatul de 71 de ani din Italia, atât pe drumul din Italia către România, cât şi la întoarcerea acestuia în Peninsulă.

Şi angajaţii aeroportului, ai firmei de de la care italianul și-a închiriat o maşină, cât şi echipajul din avion sunt identificaţi pentru a fi testaţi.

„Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors.

Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare. A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto.

Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu.

Totodată, acesta a anunțat că, în urma depistării italianului cu coronavirus, s-a creat o celulă de criză în județ, fiind identificate persoanele cu care acesta a intrat în contact: 19 persoane din judeţ sunt izolate la domiciliu, iar pentru 13 persoane probele biologice au fost duse la Matei Balş.