Cazul Simonei Halep se repetă. O altă sportivă a fost depistată pozitiv

Cazul Simonei Halep se repetă. O altă sportivă a fost depistată pozitiv Sursa foto Facebook

O altă sportivă a fost suspendată provizoriu începând cu 8 februarie pentru un test pozitiv la ostarină. Un expert care a ajutat-o pe Simona Halep ar putea să o salveze și pe aceasta.

Ysaora Thibus (32 de ani), campioană mondială în 2022, a fost suspendată provizoriu începând cu 8 februarie pentru un test pozitiv la ostarină. Ea a fost acuzată de a luat un steroid anabolizant, care duce la creșterea masei musculare. Aceasta a negat orice intenție și pentru a grăbi procedurile a renunțat la analiza probei B.

Ysaora Thibus a fost suspendată

„Cunoaștem sursa contaminării: partenerul său, Race Imboden. A luat un produs care conținea ostarină și care a contaminat-o pe Ysaora. Transmiterea a fost prin fluidele corporale", a spus Joëlle Monlouis, citat de L'Equipe.

Ysaora_Thibus

Sursa foto Wikipedia

A ajutat-o și pe Simona Halep

Sportiva l-a angajat pe Jean-Claude Alvarez, savant care a fost și în echipa Simonei Halep, cel care a încercat să demonstreze în laboratorul său că românca a utilizat un supliment de colagen contaminat cu roxadustat, o ipoteză pe care expertul adus de ITIA nu a confirmat-o. Momentan, jucătoarea de tenis așteaptă verdictul și speră să scape de pedeapsă.

Ne puteți urmări și pe Google News
jean claude alvarez

Sursa foto Youtube

Dayana Yastrenska a trecut printr-o situație asemănătoare

Alvarez a ajutat-o și pe jucătoarea de tenis Dayana Yastrenska să demonstreze că mesterolonă, un agent anabolizant, a apărut în corpul sportivei la un test anti-doping după un contact intim cu prietenul ei din acea vreme.

„Dificultatea noastră este limita de timp, trebuie să ni se stabilească cât mai devreme posibil o audiere pentru a-i permite Ysaorei să participe la Jocurile Olimpice. Am făcut ceea ce era necesar pentru a ne asigura că analizele au avut loc cât mai repede posibil, iar acest lucru ne-a permis să observăm contaminarea dovedită, ținând cont de evaluările în curs. Suntem pregătiți, singurul lucru pe care îl așteptăm este să putem avea o procedură accelerată care să poată fi programată cât mai curând”, a spus Joëlle Monlouis.

La începutul lui 2023, floretista română Ana Boldor, medaliată cu bronz la CM 2022, a fost depistată pozitiv cu aceeași substanță, potrivit GSP.