Evenimentul Zilei > Monden > Woodstock de România. Festivalul în urma căruia se naște o pădure în toată regula
Woodstock de România. Festivalul în urma căruia se naște o pădure în toată regula

Woodstock de România. Festivalul în urma căruia se naște o pădure în toată regula

Un festival în mijlocul pădurii care va lăsa în urmă o pădure nou- nouță, asta se întâmplă în județul Arad, la Bistra. În week-end are loc Codru Fest – un eveniment cu muzică românească, la care vor participa Subcarpați și altre trupe celebre, iar în  final, participanții vor planta un codru. Mai exact, 6.000 de puieți.

”Așa cum codrul ne-a adăpostit în vremurile grele, protejându-ne ca o mamă iubitoare, așa și comunitățile din jurul Pădurii Bistra se vor uni pentru a o proteja, când vremurile sunt grele pentru ea. Fără pădure, viețile tuturor ar fi mai sărace”, transmit organizatorii. Tinerii sunt invitați la plantat dar și să adopte copaci.

Peste 6.000 de arbori vor fi plantaţi în Pădurea Bistra de lângă Timişoara la prima ediţie a festivalului Codru Fest, care are loc în perioada 23-25 august 2019, la liziera pădurii Bistra. Participanţii vor avea acces în baza unei donaţii (50 sau 100 de lei), pe care o vor face în scopul plantării arborilor accesând likul dedicat.

De 50 de lei donatorii (spectatori în festival) pot adăuga Pădurii Bistra 2 copaci şi vor avea acces în una din zilele de 23 şi 24 august ale festivalului, iar cu 100 de lei pot adopta 4 copaci şi vor avea acces în ambele zile. Copacii adoptaţi vor primi câte un nume din partea donatorilor.

Codru Fest aduce un tribut celebrului Woodstock. Vor concerta trupele Subcarpaţi, Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Ţapinarii, Laboratorium Piesni, Corbu, Fără Zahăr, Pământ, dar şi formaţii care vor interpreta piesele unor muzicieni celebri: Jimi Hendrix Tribute Band, Santana Tribute Band şi Janis Joplin Tribute.

Pe lângă cele cinci zone muzicale (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, ansambluri locale), vor avea loc activităţi artistice (film sau teatru), activităţi distractive, sportive şi educative, zone de vindecare şi relaxare, zone pentru copii sau dedicate gătitului la iarbă verde.

Sursa foto: Fantasticul Banat