Evenimentul Zilei > Social > WonderFest on-line, de neratat săptămâna viitoare!
WonderFest on-line, de neratat săptămâna viitoare!

WonderFest on-line, de neratat săptămâna viitoare!

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret - WonderFest își deschide streaming-ul, anul acesta, între 16 și 19 noiembrie. Zeci de proiecții de filme sunt pregătite, integral în mediul virtual, pentru toți cei care iubesc filmele pentru copii.

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, Festivalul on-line se desfășoară, în două secțiuni: „Concurs”, în cadrul căreia un juriu alcătuit din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate pentru festival. Cea de-a doua secțiune, „Snapshots”, conține clipuri/filme cu o durată de maximum un minut, realizate de elevi cu telefonul mobil.

WonderFest online le propune participanților surprinderea unor crâmpeie, în viziunea proprie, din viața de zi cu zi. Tema WonderFest 2021 este “Viitorul după pandemie”, în viziunea micilor regizori și scenariști. Filmele vor fi difuzate pe paginile de Facebook:

https://www.facebook.com/festivalul.filmului.pentru.copii.wonderfest/

https://www.facebook.com/asociatiaprofamilia. /

În ambele secțiuni ale WonderFest vor putea fi vizionate peste 70 de filme, dintre care cel puțin cinci lung metraje. Printre criteriile de selecție, transmit organizatorii, se regăsește asigurarea diversității geografice pe țări și continente. Mai mult, dintre filmele de lung metraj pentru copii și tineret, cel puțin 20% vor fi ecranizări românești.

Timp de patru zile, WonderFest mai organizează, pentru copii și adolescenți, workshopuri artistice și educative nonformale. Acestea se vor transmite tot pe paginile de Facebook.

WonderFest este un concept original, care reunește, în jurul evenimentului central al festivalului internațional de film pentru copii și tineret, o serie de manifestări educative și artistice.

Organizat de Pro Familia, în parteneriat cu Uniunea Ziaristillor Profesioniști din România și Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Ministerului Culturii, WonderFest e susținut de Editura Litera, care acordă premiile, de Apa Aura, Domeniile Urlati, Comics Didactic, Fundația Maya & Friends și Tricourile Printees, și UAC Universal Alloy Corporation.