Voyager RAF a încercat de două ori să aterizeze în Islamabad – la baza aeriană Rawalpindi și aeroportul principal – înainte de a se întoarce la Lahore, de unde au plecat. Prințul William și Catherine sunt într-o vizită oficială de patru zile în Pakistan. Aeronava a fost în aer mai mult de două ore pentru o călătoria de doar 25 de minute, dar din cauza tunetelor și fulgerelor nu au reuşit aterizarea.

Wlliam a avut puterea să glumească

Fostul pilot al ambulanței aeriene, prințul William, a glumit ulterior spunând că problema a fost cauzată de el pentru că pilota avionul, a povestit corespondentul BBC, Jonny Dymond, care se afla în avion cu alți membri ai mass-media.   Ducele William a spus că atât el, cât și Catherine sunt „în regulă”.

Ducele și ducesa își petrecuseră ziua în Lahore participând la un meci de cricket apoi au vizitat Moscheea Badshahi. De asemenea, au mers la Spitalul și Centrul de Cercetare -Cancer Memorial Shaukat Khanum – unde mama Prințului William, Diana, Prințesa de Wales, l-a vizitat cu un an înainte de moartea ei, în 1997.

Guvernul din Pakistan speră că vizita de patru zile a cuplului princiar britanic va contribui la promovarea imaginii ţării ca destinaţie turistică şi de business, după decenii de violenţe extreme şi frământări politice.