William Brînză, care a demisionat miercuri din PDL, candidează în tandem cu Mircea Coşea, preşedinte de onoare al PER, pregătit să ocupe funcţia de premier în cazul în care colegul său va câştiga aceste alegeri, scrie Agerpres.

"Noi vom avea un altfel de campanie electorală. Vom fi o echipă de centru, câştigătoare, astfel încât în turul al doilea să fie prezent candidatul PER. Programul de campanie nu va fi strict ecologist. Practic vom promova o ecologie politică prin introducerea şi respectarea principiilor de bază ale ecologiei în conceperea şi implementarea politicii economice şi sociale în sensul respectului instituţiilor statului şi al clasei politice faţă de cetăţean şi natură, faţă de echilibrarea relaţiilor economice şi sociale dintre generaţii şi păstrării şi dezvoltării patrimoniului", a spus Brînză, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ex-democrat-liberalul i-a îndemnat pe cei trei milioane de români din diaspora şi pe rudele acestora din ţară să se prezinte în noiembrie la urne.

'Cred că prin PER, prin candidatul ecologist William Brînză, aceşti oameni (n.r. românii din diaspora) vor fi reprezentaţi', a spus Brînză, adăugând însă că 'va încerca să fie un preşedinte al tuturor românilor'.

William Brînză şi-a început cariera politică în PRM, partid pe listele căruia a obţinut primul mandat de deputat în 2004. Ulterior, el s-a alăturat dizidenţilor din acest partid adunaţi în jurul lui Corneliu Ciontu ce au format efemerul Partid Popular. Ulterior, s-a alăturat PDL, fiind reales în 2008 ca deputat de Diaspora. De altfel, a condus o vreme şi organizaţia PDL Diaspora, perioadă în care a avut constant dispute cu colegul său de partid, senatorul de Diaspora Riceard Badea.

În 2012, a candidat din nou ca membru PDL, însă cu scandal după ce Monica Macovei s-a opus candidaturii sale întrucât nu ar fi corespuns criteriilor de integritate. Conducerea centrală a decis să treacă peste obiecţiile lui Macovei, însă nici Brînză nu a obţinut al treilea mandat. Ulterior, s-a distanţat de politică rămânând totuşi membru PDL.

Când a demisionat de la şefia PDL Diaspora, la începutul lui 2013, presa a relatat că sediul din Modrogan al organizaţiei a fost golit, dispărând inclusiv caloriferele şi prizele, spaţiul fiind practic devastat. Pedeliştii au dat vina pe Brînză, dar acesta s-a apărat spunând că mobilierul şi restul facilităţilor erau închiriate de la o firmă care şi le-a recuperat când contractul de închiriere nu a mai fost prelungit.