Evenimentul Zilei > Actualitate > WikiLeaks: ayatollahul Ali Khamenei ar avea cancer
WikiLeaks: ayatollahul Ali Khamenei ar avea cancer

WikiLeaks: ayatollahul Ali Khamenei ar avea cancer

O sursă a consulatului SUA de la Istanbul i-a informat pe diplomaţii americani că liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, ar suferi de cancer în fază terminală, arată un document dezvăluit de site-ul WikiLeaks şi citat de AFP.

Informaţiile, trimise la Washington în august 2009, au fost oferite de un om de afaceri a cărui identitate nu a fost dezvăluită, care avea legături cu fostul preşedinte iranian Akbar Hashemi Rafsandjani. Acesta a precizat că Ali Khamenei ar suferi de o formă rară de leucemie.
 
"Khamenei va muri într-adevăr în câteva luni", se arată în documentul citat de Telegraph.

După ce a fost informat în legătură cu starea sănătăţii liderului suprem iranian, "Rafsandjani a încetat campania împotriva lui Khamenei în Adunarea Experţilor (unul dintre centrele de putere ale sistemului politic iranian ) şi a decis acum să lase natura să-şi urmeze cursul", a adăugat documentul.

"După decesul liderului suprem iranian, Rafsandjani va încerca să mobilizeze Adunarea Experţilor pentru numirea unui nou lider suprem iranian", se arată în documentul dezvăluit de WikiLeaks.
Site-ul WikiLeaks a început să dea publicităţii, duminică, peste 250.000 de telegrame trimise de diplomaţii americani în ultimii ani, care dezvăluie detalii secrete despre dosare sensibile ale politicii internaţionale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: