WikiLeaks: ayatollahul Ali Khamenei ar avea cancer

WikiLeaks: ayatollahul Ali Khamenei ar avea cancer

O sursă a consulatului SUA de la Istanbul i-a informat pe diplomaţii americani că liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, ar suferi de cancer în fază terminală, arată un document dezvăluit de site-ul WikiLeaks şi citat de AFP.

Informaţiile, trimise la Washington în august 2009, au fost oferite de un om de afaceri a cărui identitate nu a fost dezvăluită, care avea legături cu fostul preşedinte iranian Akbar Hashemi Rafsandjani. Acesta a precizat că Ali Khamenei ar suferi de o formă rară de leucemie.   "Khamenei va muri într-adevăr în câteva luni", se arată în documentul citat de Telegraph.

După ce a fost informat în legătură cu starea sănătăţii liderului suprem iranian, "Rafsandjani a încetat campania împotriva lui Khamenei în Adunarea Experţilor (unul dintre centrele de putere ale sistemului politic iranian ) şi a decis acum să lase natura să-şi urmeze cursul", a adăugat documentul.

"După decesul liderului suprem iranian, Rafsandjani va încerca să mobilizeze Adunarea Experţilor pentru numirea unui nou lider suprem iranian", se arată în documentul dezvăluit de WikiLeaks. Site-ul WikiLeaks a început să dea publicităţii, duminică, peste 250.000 de telegrame trimise de diplomaţii americani în ultimii ani, care dezvăluie detalii secrete despre dosare sensibile ale politicii internaţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News