WhatsApp adaugă noi funcții. Ce beneficii vor avea utilizatorii

WhatsApp adaugă noi funcții. Ce beneficii vor avea utilizatorii Sursa Foto: Arhiva EVZ

WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu cea de pe Gmail.

WhatsApp a pregătit trei filtre noi

Aplicația a pregătit trei filtre: All, Unread şi Groups, pentru a afişa toate mesajele, doar pe cele necitite sau pe cele care provin de la grupuri de discuţii. Filtrul All va afişa mesajele ca şi până acum. Unread va avea o funcţionalitate limitată.

WhatsApp

WhatsApp. Sursa foto: Arhiva EvZ

Filtrul Groups afişează doar grupurile de discuţii şi ascunde toate celelalte discuţii. S-ar putea face și un filtru cu rezultatul opus, adică să afişeze doar discuţiile directe, ascunzând grupurile de discuţii. Potrivit descoperirilor făcute de WABetainfo în codul aplicaţiei de Android, că WhatsApp are în lucru şi alte filtre, care vor oferi un control mai bun asupra mesajelor, potrivit News.

Alte schimbări pe WhatsApp

WhatsApp a redus și vârsta minimă necesară pentru utilizarea platformei în Europa de la 16 la 13 ani. Noua restricție de vârstă a intrat în vigoare joi în Uniunea Europeană. Noua vârstă minimă de 13 ani a fost anunțată și pentru utilizatorii din Regatul Unit în luna februarie.

Ne puteți urmări și pe Google News
WhatsApp

Sursa foto: pexels / anton

Serviciul de mesagerie a anunțat pe site-ul său că modificările asigură „o cerință de vârstă minimă consistentă pentru WhatsApp la nivel global”. Un purtător de cuvânt al aplicației a declarat:

„Oferim tuturor utilizatorilor opțiuni pentru a controla cine îi poate adăuga la grupuri și, prima dată când primiți un mesaj de la un număr necunoscut, vă oferim opțiunea de a bloca și de a raporta contul”.

Companiile de social media riscă să fie sancționate

Aplicația a declarat că ajustarea limitei de vârstă este în general în conformitate cu legislația majorității țărilor și a fost implementată corespunzător. Directorul strategiei de siguranță online de la Ofcom din Marea Britanie a subliniat că autoritatea „nu va ezita” să sancționeze companiile de social media care nu respectă directivele sale, atunci când va avea competența de a acționa.