Schimbări majore la WhatsApp. Milioane de utilizatori nu vor mai putea folosi aplicația

Schimbări majore la WhatsApp. Milioane de utilizatori nu vor mai putea folosi aplicația WhatsApp a adus noi modificări aplicației. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Milioane de utilizatori WhatsApp nu vor mai putea folosi aplicația începând de la finalul acestei luni. Compania Meta va opera o serie de modificări, astfel, serviciul instant de mesagerie nu va mai fi disponibil pe dispozitivele echipate cu sistemul de operare Android sub versiunea 5.0.

De la finalul acestei luni aplicație de mesagerie WhatsApp nu va mai putea fi accesată pe telefoanele a milioane de utilizatori. Dispozitivele care au sisteme de operare mai vechi, în special acele dispozitive pe care rulează un soft mai vechi decât Android 5.0 ori au un spațiu de stocare de numai 300 de MB aplicația WhatsApp nu va mai putea fi accesată.

Aplicația WhatsApp inaccesibilă pentru telefoanele vechi

Meta, compania care deține aplicația, va trimite o notificare în prealabil prin care își va înștiința utilizatorii că din cauza unor discrepanțe în sistemul de utilizare serviciul instan de mesagerie nu va mai putea fi accesat. Lista modelelor de smartphone-uri care nu vor mai fi compatibile cu WhatsApp începând cu 29 februarie:

  • Samsung Galaxy Core;
  • Samsung Galaxy Trend Lite;
  • Samsung Galaxy s3 Mini;
  • Samsung Galaxy Trend II;
  • Samsung Galaxy X2 Case;
  • LG Optimus L3 II dublu;
  • LG Optimus L5 II;
  • LG Optimus F5;
  • LG Optimus L3 II și altele.
Aplicație, WhatsApp

O nouă funcție WhatsApp. Are termen până în martie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Aplicația de mesagerie dispare și de pe telefoanele iOS

Platforma de mesagerie WhatsApp, deținută de Meta, a oprit suportul tehnic și pentru smartphone-urile vechi produse de Apple, Huawei, LG și altele, începând încă de la 1 ianuarie 2023.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lista include 49 de telefoane care funcționează pe sisteme de operare depășite. Potrivit site-ului oficial al WhatsApp, aplicația este compatibilă cu dispozitivele Android care rulează versiunea de sistem de operare 4.1 și mai noi. În timp ce versiunea iOS suportată este iOS 12 și mai nou.

WhatsApp

O nouă funcție WhatsApp. Are termen până în martie Sursa foto: Arhiva EvZ

WhatsApp își va înștiința utiizatorii

„Pentru a ține pasul cu cele mai recente progrese tehnologice, încetăm în mod obișnuit să mai susținem sistemele de operare mai vechi pentru a ne orienta resursele către susținerea celor mai recente. Dacă încetăm să mai suportăm sistemul de operare, veți fi notificat și vi se va reaminti de câteva ori să vă actualizați dispozitivul pentru a continua să utilizați WhatsApp", precizează aplicația de mesagerie instantanee pe un blog.

După cum am menționat mai sus, lista include dispozitive de la diferite mărci de smartphone-uri, inclusiv Apple, Samsung, LG și Huawei. Acestea fiind spuse, este important de precizat aici că majoritatea acestor telefoane sunt foarte vechi. Este probabil că ați făcut deja upgrade la modele mai noi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji.