Evenimentul Zilei > International > Washingtonul a INFORMAT Moscova cu 30 de minute ÎNAINTE de atac. Baza aeriană din Siria a fost GOLITĂ de avioane
Washingtonul a INFORMAT Moscova cu 30 de minute ÎNAINTE de atac. Baza aeriană din Siria a fost GOLITĂ de avioane

Washingtonul a INFORMAT Moscova cu 30 de minute ÎNAINTE de atac. Baza aeriană din Siria a fost GOLITĂ de avioane

Pentagonul a confirmat că a folosit o linie directă pentru a minimaliza riscul unei ciocniri aeriene cu rușii, informând Moscova despre atacul din estul Siriei.

Căpitanul Jeff Davies, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a confirmat că Statele Unite au folosit o așa-numită notă de „deconflictualizare”, înștiințând forțele ruse despre iminența loviturii aeriene americane.

„Forțele ruse au fost înștiințate în avans despre lovituri, folosindu-se linia existentă de deconflictualizare. Strateggii militari americani au luat precauțiuni pentru a minimiza riscurile pentru personalul rus și sirian cantonat la bază.”

Ambasadorul rus la ONU a confirmat că țara sa a fost notificată cu 30 de minute înainte ca rachetele Tomahawk să lovească baza Al-Shayrat de lângă Homs.

Postul de televiziune libanez Al-Mayadeen, citat de Reuters, a relatat că majoritatea avioanelor de luptă siriene fuseseră evacuate în momentul loviturii americane.

La rândul său, Russia Today a informat că armata siriană a reușit să evacueze la timp personal și echipamente de la Al-Shayrat, înainte de atacul cu rachete.

Imaginile din satelit arată și ele că distrugerile au afectat mai ales infrastructura bazei aeriene siriene; dar nu se observă nici un avion lovit.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.