Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă ca prin farmec începând de astăzi. Meteorologii aduc avertismente
Vremea se schimbă ca prin farmec începând de astăzi. Meteorologii aduc avertismente

Vremea se schimbă ca prin farmec începând de astăzi. Meteorologii aduc avertismente

Vremea se va schimba semnificativ începând de vineri, 30 aprilie. Temperaturile vor urca în termometre, dar în multe regiuni ale țării vor apărea ploile.

Vremea se va schimba începând de vineri, 30 aprilie. Astfel, temperaturile, ajunse la valori scăzute în ultimele zile, vor crește în perioada următoare peste valorile obișnuite în această perioadă, conform meteorologilor. În acest weekend se anunță și 30 de grade Celsius în zona de sud a țării. Această schimbare de front atmosferic va aduce și ploi şi instabilitate.

Ce vești au transmis specialiștii de la ANM, pentru ziua de vineri, 30 aprilie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, între 30 aprilie și 3 mai, un nor de praf saharian ajunge deasupra României. „În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice”, s-a transmis în informarea respectivă.

O masă de aer cald, din nordul Africii, ajunge pe partea sud-estică a Europei şi aduce temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată. În weekend vremea se încălzeşte foarte tare în România; în timp ce în vestul şi centrul Europei pătrunde o masă de aer rece, venită din nord. În Bucureşti, vineri apare soarele și se încălzește. În doar două zile, temperaturile cresc cu peste 10 grade Celsius și ajung vineri la 24 de grade.

Se încălzește, dar vor veni și ploile în majoritatea regiunilor țării

Vineri, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 24 grade în Moldova, 24 în Transilvania, 21 în Maramureș, 25 în Crișana, 26 în Banat, 26 în Muntenia și Oltenia și 24 în Dobrogea. Se anunță ploi în toată țara, însoțite de descărcări electrice, pe alocuri. De asemenea, sâmbătă, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 26 grade în Moldova, 26 în Transilvania, 24 în Maramureș, 27 în Crișana, 28 Banat, 29 în Muntenia, 28 în Oltenia și 27 în Dobrogea.