VREMEA în ROMÂNIA. Temperaturile încep să crească, dar va PLOUA în continuare

VREMEA în ROMÂNIA. Temperaturile încep să crească, dar va PLOUA în continuare

Vremea din România va continua să fie rece, temperaturile urcând maxim până la 18 grade, dar din weekend, experții ANM au anunțat că acest lucru se va schimba.

Joi, mai ales în cursul prânzului, instabilitatea atmosferica se va menține în majoritatea regiunilor țării. Pe spații relativ extinse se vor semnala averse de ploaie însoțite răzleț și de descărcări electrice, grindină însă conform prognozei cantitățile de apa așteptate a se acumula nu vor fi semnificative. Vântul va suflă slab până la moderat în aproape toată țara, cel mult moderat în zonă de sud-est. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 15-20 de grade în Transilvania și Maramureș, 20-25 de grade în Banat și Crișana și 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cel mai cald urmând să fie în sudul Olteniei.

Vineri, potrivit prognozei meteo ANM, ploile însoțite de descărcări electrice vor continua. Temperaturile vor fi aceleași, maxima de 23 de grade Celsius, minima de 13.  Cantitățile de apă vor atinge  1 l/m². Ploile vor continua până vineri, urmând ca în weekend temperaturile să crească, scrie Antena1.

Ploile vor continua și la munte. Temperaturile se vor încadra între 19°C și 13 km/h. Cantitățile de apă vor atinge  2 l/m². Pentru cei care își vor petrece weekendul la munte, avem vești bune: ploile se vor opri, urmând ca de săptămâna viitoare, vremea să-și facă din nou de cap!

Ne puteți urmări și pe Google News