Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA în ROMÂNIA. FURTUNA de ZĂPADĂ face RAVAGII în toată țara, formând un strat de precipitații de MINIM 30 de CENTIMETRI
VREMEA în ROMÂNIA. FURTUNA de ZĂPADĂ face RAVAGII în toată țara, formând un strat de precipitații de MINIM 30 de CENTIMETRI

VREMEA în ROMÂNIA. FURTUNA de ZĂPADĂ face RAVAGII în toată țara, formând un strat de precipitații de MINIM 30 de CENTIMETRI

Se pare că vremea din România s-a înrăutățit. Furtuna de zăpadă a adus un strat de precipitații de minim 30 de centimetri.

Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Joi seara va începe să ningă slab, dar cu precădere în a doua parte a nopții, ninsoarea va deveni abundentă, iar vântul se va intensifica, astfel încât rafalele vor atinge 45-50 km/h și temporar în jur de 55 km/h, viscolind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Stratul de zăpadă depus peste cel deja existent va fi consistent, neuniform, cu grosimi, în medie, de 15-20 cm.

Temperatura va scădea treptat, astfel încât minima de vineri dimineață va fi de -5…-4 grade, iar intensificările vântului vor amplifica senzația de frig.

Şi vineri vremea se va menține deosebit de rece. Va continua să ningă abundent în orele dimineții, când și vântul va avea intensificări cu rafale de 50-55 km/h, viscolind temporar ninsoarea și diminuând vizibilitatea.

Apoi, atât ninsoarea, cât și vântul, vor fi în diminuare ca intensitate, astfel încît seara ninsoarea va înceta, iar vântul nu va mai depăși 20-30 km/h. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 25-35 cm.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, dar intensificările de vânt din prima parte a zilei vor amplifica senzația de rece. Temperatura minimă de sâmbătă dimineața va fi de – 4- -2 grade.