Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. România este LOVITĂ de un CICLON. Se anunță PLOI TORENȚIALE și TEMPERATURI SCĂZUTE
VREMEA. România este LOVITĂ de un CICLON. Se anunță PLOI TORENȚIALE și TEMPERATURI SCĂZUTE

VREMEA. România este LOVITĂ de un CICLON. Se anunță PLOI TORENȚIALE și TEMPERATURI SCĂZUTE

Vremea. România va fi lovită de un ciclon, spun experții, care se va manifesta printr-o serie de ploi torențiale și temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă.

VREMEA. Joi, activitatea ciclonica se va menține la parametri ridicați în majoritatea zonelor țării, pe spații relativ extinse urmând să cadă averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și cu totul izolat de grindină. În nordul Carpaților Orientali cantitățile de apa așteptate a se acumula vor fi mai importante, de până la 15-20 de mm.

Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în zonă litorala. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 21-26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 24-29 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în nordul extrem al Moldovei, scrie Antena1.

În Capitală ploile torențiale însoțite de descărcări electrice vor predomina toată ziua. Temoeraturile maxime mai cresc față de ziua precedentă, dar nu depășesc  24°C. Și noaptea sunt anunțate furtuni cu fulgere, iar temperaturile nu vor depăși  17°C. Cantitățile de apă care se vor strânge în urma precipitațiilor sunt semnificative, existând riscul inudațiilor. Pe timpul zilei se vor strânge 18 l/m², iar pe timpul nopții 12 l/m². Vântul va sufla moderat dinspre ENE cu o viteză între 10 şi 15 km/h.

La munte sunt semnalate furtuni cu fulgere, temperaturile maxime vor fi de 22°C, iar cele minime de 15°C. Va ploua torențial și ziua și noaptea, iar vântul va sufla moderat pe direcția t NV între 10 şi 15 km/h. Cantitățile de apă ce se vor strânge ating  10 l/m² ziua și 5 l/m² noaptea.