Vremea rea a afectat alimentarea cu energie electrică în zeci de localităţi

Vremea rea a afectat alimentarea cu energie electrică în zeci de localităţi

Condiţiile meteo speciale din ultimele zile, caracterizate prin vânt foarte puternic asociat cu fenomenul "freezing rain", au afectat alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zeci de localităţi din ţară.

Astăzi, la ora 13.00, în 57 de localităţi din judeţele Buzău, Brăila, Prahova şi Dâmboviţa, aflate în aria de operare a companiei de stat Electrica erau probleme în alimentare, din cauza avariilor în infrastructura de distribuţie a electricităţii.

"Defectele au constat în principal în ruperi de conductoare în reţelele aeriene, ca urmare a depunerilor de polei şi a căderilor de crengi şi arbori, în condiţii de vânt puternic", a anunţat într-un comunicat compania, care operează în regiunile Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud.

Situaţia este mai bună decât ieri dimineaţă, când alimentarea cu energie electrică era întreruptă în 307 localităţi, de pe raza a 9 judeţe: Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Covasna, Harghita, Mureş şi Bistriţa. Şi astăzi, 64 de echipe de intervenţie ale Electrica sunt în continuare pe teren şi acţionează pentru remedierea în totalitate a deranjamentelor din reţeaua de distribuţie, potrivit companiei.

Probleme şi în jurul Bucureştiului Şi unii consumatori din zona Muntenia Sud, alimentaţi de Enel Distribuţie Muntenia, au avut de suferit. Astfel, mai multe linii de medie tensiune din judeţele Ilfov şi Giurgiu au fost afectate ca urmare a copacilor doborâţi de vântul puternic din timpul nopţii trecute, a anunţat Enel România.

Astăzi, la ora 15.00, situaţia era următoarea, în judeţul Ilfov: 8 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial nealimentate şi 76 de posturi de transformare inactive, afectând alimentarea cu energie electrică a localităţilor din zonele Grădiştea, Periş, Siliştea, Gruiu şi parţial în Otopeni, Tunari şi Pipera.

În judeţul Giurgiu, 2 linii electrice aeriene de medie tensiune erau parţial nealimentate şi 23 de posturi de transformare inactive, afectând alimentarea cu energie electrică a 4 localităţi din zonele Călugăreni şi Bolintin Vale.

"Toate echipele de intervenţie ale Enel Distribuţie Muntenia au acţionat, începând cu data de 1 Decembrie 2010, zi şi noapte, pentru remedierea defecţiunilor produse în reţelele electrice, sub influenţa factorilor meteo", a anunţat Enel România.

Echipele de intervenţie Enel Distribuţie Muntenia acţionează şi la această oră pentru remedierea tuturor defecţiunilor şi alimentarea cu energie electrică a consumatorilor afectaţi cât mai curând posibil.

Ne puteți urmări și pe Google News