Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. Prognoză meteo INCREDIBILĂ. CODUL GALBEN afectează din ce în ce mai multe JUDEȚE
Vremea. Prognoză meteo INCREDIBILĂ. CODUL GALBEN afectează din ce în ce mai multe JUDEȚE

Vremea. Prognoză meteo INCREDIBILĂ. CODUL GALBEN afectează din ce în ce mai multe JUDEȚE

Vremea. Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp o avertizare meteo de Cod Galben de vreme rea pentru numeroase județe ale țării.

Vremea. Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de ceaţă, valabilă pentru şapte judeţe.

În unele locuri, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri. Centrul Infotrafic anunţă că se circulă cu dificultate pe segmentul Movila Vulpii – Băneşti al DN1 Ploieşti – Braşov şi pe tronsonul Lehliu Gară – Constanţa al Autostrăzii Soarelui, dar şi pe multr drumuri din Moldova.

Potrivit meteorologilor, este cod galben de ceaţă zonele joase din judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, în întreg judeţul Botoşani, dar şi în zeci de localităţi din judeţele Vaslui, Galaţi şi Iaşi.

La rândul lor, reprezentanţii Centrului Infotrafic au precizat că, din cauza ceţii, traficul rutier pe mai multe drumuri importante se desfăşoară îngreunat. 

Vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 50 de metri, pe segmentul Movila Vulpii – Băneşti al DN1 Ploieşti – Braşov şi pe tronsonul Lehliu Gară – Constanţa al Autostrăzii Soarelui. De asemenea, în condiţii asemănătoare se circulă pe multe artere rutiere din judeţele Moldovei, scrie Antena1.

„Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă sporită, reducând viteza de rulare, să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule”, au transmis reprezentanţii Infotrafic.