Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea ne joacă feste? Schimbare radicală peste weekend. Progoză nouă de la ANM
Vremea ne joacă feste? Schimbare radicală peste weekend. Progoză nouă de la ANM

Vremea ne joacă feste? Schimbare radicală peste weekend. Progoză nouă de la ANM

Vremea se schimbă radical pe durata weekendului. De la ploi și furtuni ajungem din nou la temperaturi caniculare.

Se pare că vremea bună nu este pregătită încă să ne părăsească definitiv anul acesta, așa că vom avea parte de temperaturi foarte ridicate pe durata acestui final de săptămână, meteorologii anunțând că mercurul din termometre va depăși pragul de 35 de grade Celsius, astfel începând o nouă perioadă caniculară, deși până acum România a fost lovită de un val de aer rece ce a adus temperaturi foarte scăzute.

Meteorologii au emis o nouă prognoză meteo pentru intervalul 21-24 august. Potrivit datelor furnizate de ANM, astăzi vremea va fi călduroasă, în deosebi la câmpie, cu disconfort termic în creştere în sud-estul teritoriului, unde indicele temperaratura-umezeala (ITU), va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Maximele zilei se vor situa între 26 și 36 de grade, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile estice. Temperaturile minime se vor situa între 10 şi 22 de grade.

Atmosfera va fi, în general, însorită, fiind preconizate doar la munte ploi de scurtă durată. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Muntenia, sudul Moldovei şi vestul Dobrogei.

Sâmbătă, vremea este călduroasă în majoritatea regiunilor țării, devenind caniculară în sudul României, unde indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Maximele zilei se vor încadra între 27 şi 35 de grade, iar temperaturile minime se vor situa între 9…10 grade în depresiunile Carpaţilor.

Duminică, 23 august, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia Română. Aici, disconfortul termic va fi accentuat. Maximele vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade, iar minimele între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade pe litoral.

Meteo, luni, 24 august. Comparativ cu ziua de duminică, vremea se va răci în vestul, centrul şi nordul ţării. Vântul va sufla slab, dar va avea intensificări în timpul ploilor. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 24 şi 35 de grade.