În  regiunea vestică, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi la munte, nebulozitatea se va accentua treptat, aria ploilor va fi în extindere, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate, acumulându-se local peste 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. În zona înaltă, în special a Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe vor fi semnalate pe arii restrânse. Vântul se va intensifica treptat în regiunile intracarpatice, unde la rafală se vor atinge viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp de peste 65…70 km/h, în timp ce la munte vor fi viteze în general de 70…80 km/h, iar la peste 1800 m va sufla tare cu peste 90 km/h, viscolind puternic ninsoarea. Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 12 gradescrie observator.ro

 

Vremea se va răci faţă de intervalul anterior, mai accentuat în jumătatea de nord a ţării. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, îndeosebi pe parcursul zilei, cu viteze în general de 55…70 km/h, mai mari, local, în sud-vestul şi în sudul ţării, unde temporar vor fi şi rafale de 80…90 km/h. La munte, în special la altitudini mari, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 90 km/h. Un cod galben şi unul portocaliu au fost emise de meteorologi, valabile până seara.

 

Conform ANM, în Capitală, vor exista rafale puternice de vânt, cu intensificări de 50…60 km/h şi temporar, mai ales după-amiaza, 60…70 km/h. O alertă meteo a fost emisă de meteorologi şi pentru Bucureşti. În cursul nopţii, vântul va slăbi în intensitate şi va avea viteze în general între 35 şi 45 km/h. Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua slab în a doua parte a zilei. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2…5 grade. Presiunea atmosferica va scădea accentuat de la o valoare mai mare decât cea normală până la una notabil mai mică.

 

 

Te-ar putea interesa și: