Editura Evenimentul si Capital

Vremea. Ping-pong cu temperaturile. Ce urmează în perioada următoare. News alert

Autor: | | 0 Comentarii | 1634 Vizualizari

VREMEA. Regimul termic va fi destul de oscilant în următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi în scădere atât pe timpul zilelor, cât şi al nopţilor, iar ploile vor reveni în majoritatea regiunilor în ultimele zile ale lunii în curs, precum şi după data de 3 aprilie, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 25 martie - 7 aprilie.

VREMEA. În Banat, intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci accentuat, iar în perioada 26 - 29 martie vor fi maxime termice, în medie regională, de 10 - 12 grade şi minime în jur de zero grade, chiar mai coborâte în 28 martie, când se va ajunge la valori de -2 grade. După acest interval, tendinţa va fi de încălzire treptată, de la o medie regională a valorilor maxime de 12 - 14 grade, până la 16 - 17 grade. Tendinţa va fi asemănătoare şi pentru valorile minime de temperatură, acestea urmând să ajungă la 4 - 5 grade. Regimul pluviometric se va menţine în general deficitar. Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului şi cu o probabilitate în creştere după data de 3 aprilie.

VREMEA. În Crişana, media valorilor maxime va scădea de la 17 grade în prima zi a intervalului, până la 8 grade Celsius, în 27 martie, iar ulterior va creşte la 14 grade la finalul lunii martie. Pentru a doua săptămână, cu mici variaţii, se vor atinge maxime, în general, de 15 - 16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3 - 4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2-3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0 - 1 grad, apoi va creşte uşor, la 3 - 4 grade. Se vor semnala ploi slabe la începutul perioadei, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi din nou în creştere după ziua de 3 aprilie.

VREMEA. În Transilvania, temperatura va marca o scădere accentuată, astfel că, în intervalul 26 - 29 martie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 7 - 9 grade şi minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopţi la valori între -5 şi -3 grade. După acest interval se va încălzi uşor, de la o medie a valorilor maxime de 9 - 10 grade, până spre 14 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media minimelor se va menţine uşor negativă până spre 3 aprilie, după care va creşte uşor, până la valori în jur de două grade Celsius. Precipitaţiile vor fi slabe cantitativ în aceste două săptămâni, probabilitatea de apariţie fiind mai ridicată în primele zile ale intervalului, dar şi după 3 aprilie.

VREMEA. În Maramureş, valorile termice vor scădea accentuat, iar în intervalul 26 - 29 martie acestea se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a valorilor maxime de 7 - 9 grade şi minime negative, ce vor oscila în cele mai reci nopţi între -4 şi -2 grade. După acest interval se va încălzi uşor, de la o medie a valorilor maxime de 10 - 12 grade, până spre 15 - 16 grade, la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media minimelor se va menţine în jur de zero grade, până spre 3 aprilie, apoi va creşte uşor la valori de 3 - 5 grade. Precipitaţii slabe se vor semnala în primele zile ale intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariţie a acestora va fi din nou în creştere după data de 3 aprilie.

VREMEA. În Moldova, vremea se va răci, devenind rece în perioada 26 - 29 martie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 - 8 grade. După acest interval vor mai fi alternanţe termice, dar tendinţa generală a temperaturilor maxime va fi de creştere, până spre valori în jur de 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3 - 4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2 - 3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de zero grade Celsius, apoi va creşte uşor, la 3 - 4 grade. În prima săptămână de prognoză sunt estimate precipitaţii slabe şi pe arii restrânse aproape în fiecare zi, iar în a doua săptămână probabilitatea de apariţie a acestora va creşte mai ales după 3 aprilie.

VREMEA. În Dobrogea, intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci, iar până aproape de sfârşitul lunii martie vor fi maxime termice uşor sub normalul perioadei, în medie de 8 - 11 grade. Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele variaţii, este prognozată o încălzire uşoara, astfel că pentru a doua săptămână sunt estimate maxime, în medie, de 12 - 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4 - 6 grade, în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de zero grade. După această noapte rece, media regională a valorilor minime va creşte uşor la valori de 4 - 6 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în 26 martie şi, din nou, în zilele de 29 şi 30 martie. În a doua săptămână condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse.

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI