Meteorologii de la ANM au emis o prognoză specială în care îi anunță pe cetățeni că la nivelul țării se vor înregistra mai multe furtuni violente și că temperaturile vor scădea considerabil, mai ales în regiunile muntoase, unde minimele vor atinge chiar și 10 grade Celsius.

Vremea va fi instabilă vineri. Mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, în cea mai mare parte a ţării, vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtîă durată ale vântului, pe arii restrânse grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apã vor depãşi local 20…30 l/mp şi izolat  40…60 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 12 şi 19 grade.

Sâmbătă, 13 iunie 2020, furtunile anunțate de ANM continuă în întreaga țară.

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar la munte, în regiunile estice, sud-estice, nordice, în centru şi local în restul teritoriului, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi posibile vijelii.

Duminică, 14 iunie 2020 se vor semnala averse de ploaie în majoritatea regiunilor țării.

Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar local cantităţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi mai însemnate.


Potrivit alertei, cele mai afectate zone din județ au fost localitățile Zalău și Meseșenii de Jos, unde s-a semnalat grindină de mari dimensiuni, vijelie, aversă torențială cu 30…40 l/mp.

„În urma avertizării de fenomene meteorologice cod roșu ce vizează grindina de mari dimensiuni, vijelie, averse torențiale pentru județul Sălaj, cu valabilitate în data de 11.06.2020 în intervalul 15.10 – 15.40, s-au înregistrat efecte în municipiul Zalău unde sunt inundate mai multe curți si gospodării. De asemenea au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuți, alte elemente copertina)”, transmite ISU Sălaj.