Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. De la furtună la caniculă în doar câteva ore. ANM dă vestea dură
Vremea. De la furtună la caniculă în doar câteva ore. ANM dă vestea dură

Vremea. De la furtună la caniculă în doar câteva ore. ANM dă vestea dură

Se pare că vremea „ne joacă feste”. ANM, care marți a anunțat Cod Galben de furtună în mai multe județe, a schimbat prognoza, canicula fiind prezentă pe parcursul următoarelor zile.

Miercuri , vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi seara, pe arii restrânse la munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi cu totul izolat posibil în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 22 de grade în estul Transilvaniei şi 32 de grade în sud-vestul Olteniei.

Şi în Capitală, vremea se va încălzi ușor. În jur de 30 de grade maxima la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

La munte, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, iar cu precădere după-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi perioade în care temporar înnorările se vor accentua şi pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, scrie Observator.

La mare, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade.

Joi, vremea va deveni normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza când pe arii restrânse îndeosebi în nord-vestul, în nordul țării și în zonele montane vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.