Astfel, de marţi dimineaţa şi până joi la ora 18:00 se vor semnala “precipitaţii în general moderate cantitativ, ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului şi răcire”, conform ANM, citată de Mediafax.

În perioada 22 martie, ora 09:00, şi până pe 24 martie, ora 18:00, "se vor semnala precipitaţii în toată ţara".

“Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul şi în sud-estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte”, iar ninsorile vor fi prezente la munte şi mai “consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură”.

“În sudul, estul şi centrul teritoriului se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantităţi de apă de 15 litri pe metru pătrat până la 25 de litri pe metru pătrat, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 de litri pe metru pătrat”, transmite meteorologii de la ANM.

De asemenea, la data 23 martie, “vântul va avea intensificări temporare, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55 de kilometri la oră chiar 60 kilometri la oră în regiunile sudice şi la munte”.

Temperaturile vor fi în scădere în cea mai mare parte a ţării, care va fi vizată de o vreme rece în ultima decadă a lunii martie.