Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. METEOROLOGII au făcut ANUNȚUL! Cum vor fi TEMPERATURILE de CRĂCIUN și REVELION
VREMEA. METEOROLOGII au făcut ANUNȚUL! Cum vor fi TEMPERATURILE de CRĂCIUN și REVELION

VREMEA. METEOROLOGII au făcut ANUNȚUL! Cum vor fi TEMPERATURILE de CRĂCIUN și REVELION

Luna decembrie va fi caracterizată de temperaturi normale pentru această perioadă, au anunțat meteorologii de la Agenția Națională a Meteorologiei.

Săptămâna 3 – 10 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte, iar în extremitatea sudică a țării acestea se vor situa ușor sub cele normale. În restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul teritoriului. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10 – 17 decembrie

Temperatura aerului va avea valori în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil ușor mai ridicate în vestul, nord-vestul și centrul țării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17 – 24 decembrie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul și sud-estul țării, iar în rest va fi apropiat normalul acestei
săptămâni.

Săptămâna 24 – 31 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.