Editura Evenimentul si Capital

Vremea continuă să se încălzească până pe 4 mai. Însă, continuă și ploile

14-04/ploaie-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 541 Vizualizari

Finalul lunii aprilie va fi unul ploios, aveartizează specialiștii. Maximele de temperatură nu vor depăși 22 de grade Celsius.

În mai, șansele de ploaie se diminuează, susțin meteorologii. Precipitațiile se vor restrânge în nord, sud/est și centrul țării.

În Banat, primele zile ale intervalului ( 21 aprilie - 4 mai) vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 22 - 23 de grade.

Conform meteorologilor, în Crişana, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă de aprilie, cu valori maxime în medie de 22 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, sunt de aşteptat oscilaţii termice în general în jurul mediilor climatologice specifice, cu valori diurne de 18 - 20 de grade. Minimele termice nocturne vor fi în creştere uşoară în primele zile, până la o medie regională de 10 - 11 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 8 - 9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai importante.

În Transilvania, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor în creştere de la 20 la 22 de grade. Până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilaţii termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv de la 17 la 19 grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în creştere treptată în prima săptămână, până la o medie regională de 8 - 9 grade, peste pragul climatologic al datei. Ulterior, vor oscila în general în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 6 - 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în aproape toate zilele intervalului de referinţă, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai importante.

În Moldova, în primele trei zile, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor diurne în jur de 21 - 22 de grade, apoi valorile termice vor marca o scădere, în medie, spre 16 grade, temperatură apropiată de mediile climatologice ale perioadei.

La începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează o încălzire uşoară a vremii, maximele termice urmând a se situa în jurul unei medii de 19 grade, iar până la începutul lunii mai nu se mai întrevăd oscilaţii semnificative ale regimului termic diurn. Minimele nocturne se vor încadra, în medie, între 7 şi 10 grade, fiind în general mai ridicate decât mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie şi începutului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată în fiecare zi, începând cu data de 22 aprilie, iar în intervalul 24 - 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse şi vor posibile cantităţi de apă mai însemnate. Pentru zona Munteniei, regimul termic în timpul zilei va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade, în primele trei zile, spre 19 grade în intervalul 24 - 28 aprilie, pentru ca apoi să crească uşor la 21 de grade, valoare în jurul căreia se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va încadra între 8 şi 11 grade, iar diferenţele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua săptămână de prognoză, când vor fi relativ constante, în jurul valorii de 9 grade. Între 23 şi 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ, va fi în jurul datei de 23 - 25 aprilie, precum şi în zilele de 26, 27 şi 29 aprilie. După 30 aprilie, şansele de ploaie se vor diminua treptat.

În Oltenia, atât regimul termic mediu diurn al aerului, cât şi cel nocturn nu vor avea variaţii importante pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor scădea uşor, de la o medie de 21 - 22 de grade în primele trei zile, spre aproximativ 18 grade în intervalul 24 - 29 aprilie, pentru ca, începând din 30 aprilie, şi până în data de 4 mai, să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. Se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii mai extinse şi izolat, posibil, mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 23 - 30 aprilie, iar în rest ploile se vor semnala sporadic şi vor fi slabe cantitativ.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Vremea

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI