Evenimentul Zilei > Social > VREMEA. URGIE în ROMÂNIA! AUTORITĂȚILE scot MII de specialiști pe străzi. NEWS ALERT
VREMEA. URGIE în ROMÂNIA! AUTORITĂȚILE scot MII de specialiști pe străzi. NEWS ALERT

VREMEA. URGIE în ROMÂNIA! AUTORITĂȚILE scot MII de specialiști pe străzi. NEWS ALERT

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat că peste 11.000 de pompieri, polițițști și jandarmi sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației, în contextul Codului galben de ninsori și viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare Cod galben valabilă miercuri, între orele 2.00 şi 20.00, când se vor semnala intensificări susţinute ale vântului, ninsori viscolite, depunerea unui strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

"În intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă", arată ANM.

Totodată, meteorologii au emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 20.00, până vineri, la ora 10.00, care vizează intensificări ale vântului şi local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, dar şi vreme deosebit de rece în toată ţara.