Joi, local, în sud-vestul țării se vor semnala averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, în timp ce în zonă Munților Apuseni acestea vor cădea doar în mod izolat. Unele averse de ploaie izolate își vor face apariția spre seară și în nordul Moldovei, însă acestea vor fi și aici slabe cantitativ.

Vântul va suflă slab în jumătatea vestică a țării și slab până la moderat în cea estică. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 23-28 de grade la nivelul aproape întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în vestul extrem al țării și în sud-est.

Locuitorii din Capitală vor avea parte de vreme cu temperaturi caniculare. Maxima zilei va fi de 29°C, iar minima de 16°C. Vântul bate foarte slab, din NE cu viteză între 10 şi 15 km/h. Vremea se va menține frumoasă în București până sâmbătă, când ploile revin în forță.

La munte, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi în creștere. Asta până duminică, când ploile însoțite de descărcări electrice revin. Maxima zilei de joi va fi de 24°C, iar minima de 12°C. Cerul se menține în mare parte senin, vantul este variabil.