Miercuri, vremea va fi frumoasă în toată țara, doar cu totul izolat la munte în cursul după-amiezii urmând să se semnaleze câteva averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat în sud-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 28 de grade în Transilvania și Maramures, 26-31 de grade în Banat și Crisana, 29-34 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Lunca Dunarii) și 24-29 de grade în Moldova.

Încă 7 zile consecutive de caniculă în București, anunță meteorologii. Potrivit vremea ido, temperaturile nu vor scădea sub pragul de 30 de grade Celsius, însă disconfortul termic crescut va face căldura să fie resimțită la parametrii tot mai mari. Vremea de miercuri, 29 august 2018, se anunță extrem de călduroasă la București.

Maximele și minimele termice se vor încadra între  30°C și 18°C, iar șansele să plouă sunt nule. Vântul va fi variabil pe timpul zilei, dar și pe timpul nopții. Cerul se menține parțial înnorat pe timpul nopții, iar ziua norii se vor dispersa aproape în întregime. Așadar, vremea toridă va cotinua la București până la data ce 5 septembrie 2018, scrie Antena1.

La munte sunt anunțate ploi în prima parte a zilei, însă fără a mai fi însoțite de descărcări electrice. Maximele și minimele zilei se vor încadra între 25°C și 13°C. Ploile vor avea loc atât ziua, cât și noaptea, iar cantitățile de apă vor fi însemnate: 1 l/m² pe timpul zilei și 4 l/m² pe timpul nopții. Vremea se va ameliora și la munte, urmând o binemeritată pauză de la ploi. Însă nu prea mult timp, căci aversele vor reveni din data de 5 septembrie.